Вести

Мировић: Не срљамо у промену Устава

Потпредседник СНС и министар регионалног развоја и локалне самоуправе у техничкој Влади Игор Мировић изјавио је да промена Устава није главни циљ политичког деловања те странке него је то економски преображај Србије.

"Важно је рећи да је за промену Устава неопходан веома широк консензус и међу политичким странкама и унутар стручне јавности. Од тог посла ми не бежимо, али и не срљамо у промену Устава", рекао је Мировић у интервјуу новосадском “Дневнику".

Он је напоменуо да о променама Устава није разговарано ни унутар коалиције коју предводе напредњаци на предстојећим изборима, нити унутар саме СНС.

Уколико неко и унутар наше земље и у међународним круговима мисли да је могуће наговорити било кога да, “по аршинима који не одговарају државном јединству Републике Србије” и укупним интересима наше државе и грађана, креира друштвено и државно уређење и елементе Устава, саговорник за такву намеру неће му бити нико из редова СНС, нагласио је Мировић.

Потпредседник СНС је додао да та странка има ”план и концепцију за такав посао” ако је реч о томе да “појединим елементима модернизујемо државу, да убрзамо процес европских интеграција, да оснажимо поједине елементе и носиоце власти, локалне самоуправе, пре свега кроз децентрализацију и једну врсту уравнотеженог економског развоја".

“Наравно, за све је потребан консензус и ми, без обзира на снагу СНС, никад нећемо злоупотребљавати ту моћ и дефинисати главне државне циљеве кроз искључиво наш поглед на политичку стварност", рекао је Мировић.