Вести

Мировић: Охрабрује број вакцинисаних, али морамо да будемо опрезни

Охрабрује пораст броја вакцинисаних у претходних неколико дана, а и број новозаражених је нешто мањи, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић. Међутим, поручује да је ситуација и даље озбиљна и да и даље морамо да будемо опрезни.

Према последњим подацима, у Војводини је скоро 21.400 активних случајева коронавируса, а највише их је у Новом Саду, више од 5.000.

Имунизација Новосађана наставља се на сајму, а њих 156.000 добило је прву, а близу 70.000 другу дозу вакцине.

Јуче је у Војводини било нешто мање од 1.000 новооболелих, а у Новом Саду нешто мање од 200. То су мањи бројеви у односу на претходне две недеље, Мировић је рекао да ситуација и даље није добра.

Мировић је рекао да су болнице и даље пуне, да је у Клиничком центру око 300 пацијената, а у Сремској Каменици 90. Додаје да је велики притисак на суботичкој и панчевачкој болници.

"Рекао бих да и даље морамо бити опрезни, не може се олако доносити одлука да се све врати у нормалу", река је Мировић и додао да ће то вероватно у односу на одлуке Кризног штаба бити веома постепено.

Напомиње да охрабрује пораст броја вакцинисаних у протеклих неколико дана и да је одзив веома добар јер се вакцинишу и они који су пријављени, али и они који дођу без позива.

"Ја бих искористио прилику да позовем све оне који још нису дошли на ред, да се обавезно вакцинишу", поручио је Мировић и истакао да нема разлога да се наседа на дезинформације и да је потребно заштити себе и породицу.

Мировић је рекао да је са две дозе на територији Војводине вакцинисано 253.000 људи, и још 106.000 са једном дозом.

 

 

Извор: РТС 1