Вести

Мировић : Покрајинска влада би морала пасти


Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник Савета за Војводину те странке Игор Мировић изјаво је да би, под претпоставком да Уставни суд одбаци значајне елементе Статута Војводине, покрајинска влада морала да поднесе оставку и да се распишу ванредни покрајински избори.

Он је рекао Танјугу да СНС очекује да ће се Уставни суд придржавати рокова које је сам одредио поводом доношења одлуке о уставности Статута АП Војводине, односно да ће се до краја године знати став Уставног суда да ли је Статут у складу са Уставом или није.

Мировић је истакао да стручни кругови оцењују да ће се након проглашења неуставним појединих одредаба Закона о надлежностима АП Војводине исто догодити и са Статутом АП Војводине или са неким његовим одредбама.

"Шта ће се након тога десити, то је питање на које у овој нашој политичкој војвођанској каљузи нико нема конкретан одговор. Да смо права Војводина, под претпоставком да Уставни суд одбаци значајне елементе Статута, влада Војводине би морала да одступи, а након тога би морали да имамо изборе, а након избора би нова већина у договору са опозиционим странкама кроз што шири консензус морала да конципира нови статут", рекао је Мировић.