Вести

Мировић: Помоћ породицама у Костајници израз братске солидарности

Помоћ породицама у Костајници је израз братске солидарности и забринутости због штете које су у земљотресу претрпеле многе породице, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

"Данас ћемо обићи више од 60 породица, како бисмо се лично уверили да ли је грађевински материјал стигао у праве руке", појаснио је Мировић.

Додао је да ће данас посетити места на Банији, Глини, Петрињи, али и обићи храмове и цркве које су такође пострадали у разорном земљотресу.

Мировић борави данас у радној посети Републици Српској.

Мировић и премијер Српске Радован Вишковић уручиће данас у Костајници помоћ породицама чији објекти су оштећени или срушени у разорном земљотресу, који је ово подручје погодио крајем децембра.

Грађевински материјал, који је донација Аутономне покрајине Војводина добиће 53 најугроженијих породица из Костајнице.

Вредност донације је око 100 хиљада евра.

 

Станивуковићево ношење "бубице" је непримерен гаф

Ношењем "бубице" на састанку на којем су присуствовали председник Србије Александар Вучић, председница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан и председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић направио је непримерен гаф који није смео да се деси, истакао је Мировић.

"То ме крајње забринуло и подсетило на неке особе у Србији који путем маркетинга праве политичку позицију. Дужност политичара је да се јачају институције, реконструишу школе, опремају болнице, граде путеви. они требају да рационално управљају државним новцем. Када се све то реализује, маркетинг долази тек на крају. Нисам присталица маркетинга без производа, интернет шема, друштвених мрежа и неозбиљних гафова", навео је Мировић.

Мировић је напоменуо да је одмах реаговао и критиковао овај гаф на инстаграму, иако то, како је рекао, ретко чини, али је то, истиче, био толико неозбиљан потез.

"Мало ме је и заболео тај чин, јер сам био свестан озбиљности посете Вучића Бањалуци и Републици Српској", нагласио је Мировић.

 

 

Извор: РТРС