Вести

Мировић посетио Дом за децу без родитељског старања "Споменак" у Панчеву

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је Дом за децу и омладину без родитељског старања "Споменак" у Панчеву, установу социјалне заштите чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина.

"Ненајављено смо посетили ову установу да бисмо увидели какви су услови смештаја и живота корисника. Стање у дому је задовољавајуће, али може бити много боље када је реч о смештајним капацитетима. План је да до краја године заједнички побољшамо услове у овом дому и повећамо број запослених", рекао је Мировић.

Према његовим речима, инспекције надлежног секретаријата утврдиле су да се у овом дому ради професионално, али Покрајинска влада жели да унапреди рад и живот корисника и запослених.

Током посете  Мировића договорено је да ће Покрајина финансирати одлазак на море свих корисника овог дома крајем августа.

"Наложио сам и додатно улагање у Дом са циљем да се створе услови вишег стандарда за штићенике", нагласио је Мировић.

Директор Дома "Споменак"  Владимир Стевановски рекао је да је захваљујући подршци Републичке и Покрајинске владе у току санација мокрих чворова, водовода и канализације, као и набавка намештаја како би се створили најбољи могући услови за кориснике.

У Дому су збринута деца и омладина од 7 до 26 година, без родитељског старања и деца са сметњама у развоју. Смештајни капацитет је 48 места, а додатне услуге може пружити за још толико деце. У оквиру Дома је и Прихватилиште, чија је функција прихват и краткотрајан смештај деце и омладине којој је хитно потребан. У Дому тренутно борави 20 корисника о којима брине 20 запослених радника.

 

 

 

Извор:Танјуг