Вести

Мировић присуствовао потписивању уговора за изградњу фабрике воде у Темерину

У Темерину је потписан уговор за изградњу фабрике воде, за шта је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 1,6 милијарди динара.

Реч је о финансирању изградње постројења за пречишћавање бунарске воде са изворишта "Старо Ђурђево".

Уговор су потписали председник Општине Темерин Младен Зец и заменик директора фирме ГАТ Милош Орбовић.

Председник Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводина Игор Мировић изразио је овом приликом уверење да ћемо у наредне две године, како је предвиђено уговором, на изворишту "Старо Ђурђево" имати нову фабрику воде – објекат величине готово 3.000 квадратних метара, са свом неопходном опремом, која треба да елиминише пре свега арсен, амонијак и друге штетне елементе који се тренутно налазе на извориштима у водозахвату у зони Tемерина.

"Пре нешто мање од две године дао сам задатак професорима са Природно- математичког факултета да пронађу најадекватније решење. Поставили смо на извориштима лабораторијску опрему, потом је формиран пројектни задатак и сачињен пројекат који је довео до тога да данас потписујемо овај уговор. Верујем да ће већ у наредним недељама почети радови, уколико то временски услови дозволе, што значи да са оптимизмом гледамо у будућност када је реч о водоснабдевању темеринске општине", истакао је Мировић.

Како је Мировић додао, на изворишту "Старо Ђурђево" ће бити готово учетворостручен капацитет воде са технологијом и квалитетом који гарантују елиминацију штетних материја из воде.

"То ће много значити за грађане Темерина који су деценијама чекали здравију пијаћу воду. Верујем у успех овог пројекта и сарадњу Покрајинске владе и Општине Темерин на будућим пројектима", изјавио је Мировић.

 

 

 

Извор: Танјуг