Вести

Мировић: Против сам парламентарних избора. Грађани ће се изјаснити на покрајинским и локалним

Гостујући на суботичкој Ју-еко телевизији, Мировић је подсетио да крајем ове и почетком наредне године истичу мандати локалним органима власти, односно општинским и градским скупштинама, као и покрајинским органима власти.

Грађани ће тада имати прилику да се изјасне о поверењу локалним руководствима, о рејтинзима политичких странака на локалу и о рејтинзима Српске напредне странке и њених политичких конкурената.

“- То ће бити снажан знак да ли Влада након изјашњења грађана и даље има тако велику подршку за одређене потезе у 2016. години. Не заборавите, ми смо тек начели сву наслеђену трулеж у економији која је годинама оптерећивала ову земљу” –- рекао је Мировић.

Он је, с тим у вези, навео примере предузећа у реструктурирању, “криминал у четири велике државне банке”, односно “криминал и хаос у области приватизације”.

“- Све је то довело до стања које смо крајем 2012. затекли, које је клизило пред банкрот читавог система, а то би значило, како је то опозиција једно време најављивала “аргентински сценарио” - сценарио хаоса, анархије, немира. Можда је један од најважнијих резултата ове владе, на челу са СНС, то што је тај сценарио избегнут” –- рекао је Мировић.

Он сматра да је земљи потребан период у коме ће се видети ефекти мера које спроводи Влада Србије, посебно на економском плану, будући да је, како је оценио, земља у претходних неколико деценија била изложена економској деструкцији.

- Мислим да сада чак и највећи противници Владе и највећи критичари Српске напредне странке могу да се увере да се заиста повлаче потези који имају за циљ увођење реда у државу у целини, посебно у економској сфери” –- рекао је Мировић.

Он сматра да ће у 2015. години бити очишћено “највеће огледало државе”, односно јавне финансије.

- Буџет је одраз стања целокупног друштва. Уколико са мерама са којима је Влада почела 2015. успе, мислим да ће Србија имати шансе и у свим другим областима” -– сматра Мировић.