Вести

Мировић: СНС спремна за кампању

Српска напредна странка не лицитира са датумом за расписивање покрајинских и локаних избора, па према томе не можемо у овом тренутку да потврдимо, ни демантујемо писање појединих медија да ће покрајински избори бити одржани 24. јануара наредне године.

С обзиром на ситуацију у Војводини СНС жели да избори буду одржани што пре, али не жели да намеће своје ставове, већ жели да дијалогом дође до одређеног термина за одржавање избора који би одговарао већини политичких странака. Демократска странка, међутим, одбија дијалог и она би да, ако може, избори буду одржани последње недеље Пајтићевог мандата, каже за Данас Игор Мировић, потпредседник Српске напредне странке, и додаје да је то у најмању руку некоректно с обзиром на рејтинг који СНС има и у Војводини.

Мировић напомиње да је Српска напредна странка спремна за изборе. "Одржан је низ састанака на којим су разматране слабости и припремљеност за изборе и може се рећи да су готово завршене све оквирне кадровске, техничке и организационе припреме за изборе. Она класична изборна кампања трајаће око 45 дана, и почеће онда када избори и буду расписани", истиче потпредседник СНС, и додаје да се очекује да ће на следећој седници Извршног одбора СНС бити финализирана прича поводом формирања генералног секретаријата.

Потпредседник СНС у разговору за Данас није желео да потврди, нити да демантује да ли ће он бити кандидат те странке за покрајинског премијера. На подсећање да је баш за Данас рекао да је спреман да преузме функцију покрајинског премијера, саговорник нашег листа одговара да је говорећи о томе мислио на политичко искуство које поседује.

"Мислим да се по искуству које имам на јавним функцијама, у мојих 25 година каријере, нико у покрајини из странке не може мерити са мном, али што се квалитета, образовања и енергије тиче у странци свакако да има бољих од мене. Уосталом, странка се уопште није бавила кадровским питањима. Из богатог политичког искуства које имам могу једино да кажем да правила у политици нема", каже Мировић, уз напомену да је та прича о кандидатурама у тренутку кад избори још нису расписани потпуно неумесна и да је потребно прво да избори буду одржани и да СНС победи на њима, па тек онда да се говори о евентуалним кадровским решењима.

На питање има ли истине у писању појединих медија да упркос најдужем политичком стажу, неће бити кандидат СНС за војвођанског премијера, првенствено због своје оданости Томиславу Николићу, саговорник Данаса каже да су то будалаштине које пласирају медији.

"Не градим живот и политичку каријеру на тај начин да одговарам на пласиране бесмислице, али је интересантно када и како се оне појављују. Председника републике врло поштујем и то је, пре свега, ствар домаћег васпитања, а не неких посебних емоција. Што се тиче страначког статуса у сваком погледу припадам Српској напредној странци и поштујем њену хијерархију и одлуке", каже за Данас Игор Мировић, негирајући на тај начин писање медија да је оданији садашњем председнику Србије него Александру Вучићу, лидеру СНС.