Вести

Мировић: Стање у АПВ добро, али морамо више да радимо

Први уговори о реализацији три и по милиона динара, намењених за инфраструктурне пројекте, Покрајина ће потписати до краја недеље са локалним самоуправама, најавио је данас председник Покрајинске Владе Игор Мировић, отварајући Конференцију "Војводина у 2019".

Најважнија питања у овој години су економски и привредни развој, посебно у области екологије и заштите животне средине, али и сарадња са суседним регионима, поготово са Хрватском, и то у смислу привлачења средстава из ИПА фондова. С тим у вези, Мировић је најавио да ће на једној од будућих седница покрајинског парламента бити усвојена Декларација из области екологије.

"Изградња пречистача отпадне воде, постројења за прераду питке воде, јер у многим градовима то недостаје. Радићемо четири пречистача, у четири локалне самуоправе, али то није довољно", најавио је Мировић.

Војводина је постигла значајне резултате када је реч о расту бруто-друштвеног производа, индустријске поризводње, у области туризма, али то није довољно, оценио је Мировић.

"Стање у Војводини је добро, али то не треба да нас заварава. Морамо много више да радимо. Формирали смо неке нове агенције, старе смо оснажили. Ако не будемо трчали брже, са већом енергијом, ове добре резултате које су постигле и Србија и Војводина, нећемо моћи да пратимо", каже Мировић.

Концепт сукоба са централним властима актуелна покрајинска власт успела је да промени, сматра Мировић и закључује да то нема везе само са тим што су исте политичке опције на оба нивоа власти.

"Демонстрирао сам и у ранијем периоду да је могуће сарађивати и када припадамо различитим тимовима. То ће бити највећи изазов у будућности, како сарађивати са онима који не мисле исто као ми. То смо доказали тако што смо, пре четири године, када је председник покрајинске Владе био Бојан Пајтић у Војводини, дефинисали заједнички велики пројекат изградње брзе саобраћајнице Нови Сад - Рума. Данас већ имамо разговоре са две велике компаније, једна из кине и мађарске. После четири године, почели смо заједно са различитих политичких концепција, сада смо пред реализацијом једног тако значајног пројекта'', рекао је Мировић.

 

 

 

извор: Танјуг