Вести

Мировић: У Србији влада политичка и економска стабилност

Полагањем камена темељца, председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник компаније "Ле Белије Филип Дизије озваничили су данас почетак изградње новог погона ове фабрике у Кикинди.

Реч је о инвестицији вредној 12 милиона евра, чија ће реализација омогућити нова запошљавања у овој севернобантаској општини, у компанији где је тренутно запослено преко 600 радника.

Нови погон у оквиру ове француске компаније за производњу алуминијумских одливака за аутомобилску индустрију, простираће се на 2.500 квадратних метара.

Мировић је на свечаности истакао да је отварање нових погона и фабрика увек огромно задовољство и успех, и да је таквих момената у покрајини све више.

"У последњих 60 дана смо у Војводини отворили више фабрика, лично сам био присутан на отварању шест нових фабрика: почевши од Суботице, Бечеја, Инђије, Руме, јуче у Бачу и данас у 'Ле Белијеу' у Кикинди, где ће у новом погону бити запослено нових 80 радника, у компанији која већ годинама овде успешно функционише" рекао је он.

Чињеница да је за два месеца у Војводини у неколико општина направљен овакав корак, при чему је било и отварања која нису медијски посебно представљена, као и то да је председник Владе лично за три године отворио 55 нових компанија, по Мировићу сведочи да у земљи имамо потребан замајац који гарантује раст економије Србије и бољи живот за све њене грађане.

"Овог процеса не би било да немамо укупну политичку и економску стабилност у нашој земљи'', поручио је покрајински премијер из Кикинде.

Мировић је истакао да је "Ле Белије" пример заједничког рада свих нивоа власти у Србији, као и индустријска зона у овом граду, која је већ примила нове инвеститоре.

"Најважнија порука, дакле, јесте да у Србији влада политичка и економска стабилност, да ће то тако остати и након 2. априла, те да заједнички раде Влада Републике Србије, Покрајинска влада и све локалне самоуправе, да се одвајају значајна подстицајна средства, и биће их више на свим нивоима".

Он је подсетио да имамо законодавство прилагођено инвеститорима, што гарантује њихово појачано интересовање, о чему говоре и слике које данас имамо прилику да видимо: нове будуће фабрике и нова радна места.

Мировић је поновио да ће наш успех зависити од броја нових фабрика, нових погона и нових запослених, јер само на тај начин утичемо на општи раст економије земље, и на тај начин стварамо услове и за све друге области живота и рада, оне које не припадају привреди, а зависе од новца које привреда ствара.

 

 

 

извор: Танјуг