Вести

Мировић: Убрзано радимо на изградњи путева у Западнобачком округу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је радове на реализацији два значајна пројекта у области саобраћајне инфраструктуре на територији општине Апатин и града Сомбора. Реч је о реконструкцији општинског пута од Купусине ка Бачком Моноштору и изградњи локалног пута Стапар–Сивац.

"Радимо велики посао, нову локалну путну мрежу која ће у будућности имати регионални карактер, што значи да ће бити боље повезана сва места у Западнобачком округу", рекао је Мировић.

Мировић је истакао да ће се наставити реализација пројеката у области саобраћајне инфраструктуре широм Војводине, као и да се приводе крају радови на путном правцу од Опова до Дебељаче.

"Очекују нас и радови на изградњи ауто-путева у Војводини, посао који ће водити Влада Републике Србије. Током године на територији града Сомбора почеће изградња брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде. Има доста посла, Војводина се мења када је реч о инфраструктурним пројектима и саобраћајној мрежи", рекао је Мировић.

Од 2016. године до данас за инвестиције у општини Апатин и граду Сомбору Покрајинска влада је, само преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила укупно 900 милиона динара.

 

 

Извор: Танјуг