Вести

Мировић: Уређење Сремских Карловаца прво у новијој историји ове општине

У седишту Покрајинске владе у Новом Саду потписан je Уговор о пројектовању свеобухватног уређења језгра Сремских Карловаца, које обухвата заштићену зону у којој се налази 1.200 кућа.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је присуствовао потписивању Уговора, изјавио је том приликом да је обезбеђена пројектна документација за уређење Сремских Карловаца у наредне две године.

"Желимо да ова документација све до грађевинске дозволе садржи све неопходне елементе за изградњу водовода, канализације, као и за реконструкцију расвете и изградњу и реконструкцију дела фасада на карловачким објектима", рекао је Мировић.

Мировић је додао и да ће ово свеобухватно уређење Сремских Карловаца бити прво у новијој историји ове општине.

"Сремски Карловци и по изгледу и по уређености треба да буду наша Сентандреја, и то је основни циљ и смисао овог Уговора. Када завршимо реализацију овог уговора, само ће од новца и извођача радова зависити степен уређења Сремских Карловаца", додао је Мировић.

Уговор су потписали директор Завода за заштиту споменика културе и власник пројектантског бироа, а Покрајинска влада ће у овај пројекат уложити 137 милиона динара.

 

 

Извор: Танјуг