Вести

Мировић: Забрањен ми је улаз у Скупштину Војводине

НОВИ САД - Потпредседник СНС Игор Мировић изјавио је данас да му је усмено саопштено да му је забрањен улаз у зграду Скупштине Војводине иако, како је нагласио, никакав захтев за тако нешто није поднео, нити је планирао да иде у покрајински парламент.
 
Мировић је, на ванредној конференцији за новинаре одржаној испред зграде Скупштине Војводине, рекао да је потпредседнику покрајинске скупштине из редова напредњака и председнику посланичке групе СНС у тој скупштини, Служба обезбеђења саопштила да му је забрањен улаз.
"То само показује страх владајуће коалиције од скорог одласка са власти", рекао је Мировић.
 
На питање да прокоментарише исту забрану уласка у скупштину коју је добио и лидер СРС Војислав Шешељ, Мировић је рекао да је његова забрана "драстичнија, јер он није ни поднео захтев, за разлику од Шешеља који је тражио да присуствује седници скупштине".
 
Коментаришући актуелне сукобе унутар владајуће коалиције између лидера ЛСВ и СВМ Иштвана Пастора и Ненада Чанка, Мировић је рекао да у принципу никаквих сукоба и нема и да су и ЛСВ и СВМ и ДС део једног те истог корпуса.
"Пастор је пођеднако крив, ако не и најодговорнији за тренутну ситуацију у Војводини, јер је имао шсансу да изађе из свега овога, али то није учинио, па је очигледно да су му привилегије битније од принципа", казао је Мировић.
 
На питање да ли ће такав његов став према Пастору утицати на коалицију напредњака са СВМ на републичком нивоу, Мировић је рекао да неће, јер је "сарадња са СВМ од стратеског значаја за СНС" и да напредњаци од те сарадње неће одустати.
 
Мировић је поновио да посланици СНС неће данас гласати за предложени буџет Војводине за 2015. годину.
 
Извор: Танјуг