Вести

Мировић: Желимо још брже и снажније у напредак и развој

Данас је у Клиничком центру Војводине, после 60 година од изградње, отворена комплетно реконструисана Клиника за интерне болести, у којој су смештене Нефрологија и клиничка имунологија, Клиника за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма, Гастроентерологија и хепатологија и Клиника за хематологију.

Реч је о објекту укупне површине 5.100 квадратних метара чију су реконструкцију заједнички финансирали Канцеларија за управљање јавним улагањима и Покрајинска влада преко ресорног секретаријата, у вредности 682,4 милиона динара.

"Свега овога не би било да у протеклих пет година Србија није успела да се подигне и промени, ојачале су њене финансије, порасла економија, чиме је обезбеђено више средстава за унапређење нашег здравственог система. Иницијативом председника Републике Србије Александра Вучића, уз рад Владе Србије, Министарства здравља, Канцеларије за управљање јавним улагањима, успели смо да реализујемо овај пројекат и реконструишемо клинике за интерне болести и ово је велики дан за нас", изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка клиника и радова на изградњи блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине.

Мировић је навео да су добри економски показатељи учинили да у здравственом систему Србије добијемо много већи квалитет него раније, што је веома важно за све грађане.

"Нови објекат блокова Б и Ц имаће око 30.000 квадрата и више стотина лежајева, а веома брзо почињу и радови на реконструкцији Опште болнице у Кикинди. Морамо веровати у нашу државу и снагу наше привреде и желимо још брже и снажније у напредак и развој, не само здравственог система него читаве наше земље", рекао је Мировић подсећајући да се паралелно са тим одвијају и радови на изградњи објекта Каменице 3.

Мировић је овом приликом најавио и изградњу објекта за потребе Дечје болнице у Новом Саду, чију ће пројектну документацију финансирати Покрајинска влада.

 

 

Извор: Танјуг