Вести

Митинг 16.априла

Ни на један од тих питања нисмо добили одговор, стога вас данас обавештавамо да уколико не буде одговора режима, уколико режим не поступи паметно и не донесе одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора, у разговорима са представницима народа, а по последњим истраживањима  ми смо убедљиво најзначајнији и ми ћемо заказати скуп, велики народни скуп, одлучујући за ванредне парламентарне изборе, одлучујући за промене у Србији, скуп на којем ће се решавати судбина и будућност Србије за 16. април ове године, и ми желимо да апелујемо на ову власт да се уразуме, да схвате да ће бити још више људи него што је било 5.фебруара, да разумеју поруку народа да су промене неопходне, а не замајавање народа, а не приче против Томе Николића или било ког другог из СНС пошто се ничим другим не баве режимске слуге. Дакле, ово је наша молба, наш апел, али понављам као и прошли пут пред 5. фебруар па нам нисте веровали, не молимо ми то због нас, не зато што је нама нешто потребно, већ то радимо због Србије, због тога што хоћемо да све протекне мирно, демократски, цивилизовано и зато што сматрамо да Србија има право на другачију будућност и на другачију власт. Режим је у последњих десет дана потпуно изгубио компас и једино чиме се баве то је СНС. Морам да вам кажем да ми ни на који начин нисмо учествовали у неким штрајковима за које су нас поједини министри и државни секретари оптуживали, али и то довољно показује колико су изгубили главу и колико су нервозни. Ја их разумем, они су такође добили папире које сам добио и ја синоћ и они знају те резултате. Знате, пошто су неки говорили како ће им бити довољно да направе коалицију да додају ЛДП, е сад да би могли да владају потребни су им, и то веома тесном већином ЛДП, Г-17, СПС; СРС, ДСС, ДС плус са СПО и са многим другима. Е тако би имали веома тесну већину, а како се ствари крећу сви они заједно за који дан неће имати више ни ту тесну већину. Ја очекујем да наредних дана ти подаци буду и обелодањени  у јавности.

Наравно, ми ћемо и господину Илићу и другим људима са којима сарађујемо пренети већ данас нашу поруку за 16.април, па ћемо видети ко ће нам се све прикључити на тим протестима. Још нисмо донели одлуку о томе ко ће све да буде ангажован, али сад креће једна жива акција.Јуче кад смо били у Краљеву, а видим да то није новинарима било интересантно, али шта да радите, таква нам је држава. Дакле, власт ће се опет можда изненадити, јер су говорили да нас неће бити више од 20 или 30 хиљада људи прошли пут, овога пута ја вам сад кажем да ће бити значајно већи број људи и тог дана, или тих дана у зависности од ситуације биће донета коначна одлука о томе кад ће бити ванредни парламентарни избори у Србији. Изволите ако имате нека питања!

Новинар: Господине Вучићу, јел ово тај митинг где ћете понети стиропор, седети и нећете се разићи до расписивања избора?
Александар Вучић: То је митинг на којем ће бити донета одлука о будућности Србије. Немојте да се спрдате и да ниподаштавате нешто са причом о стиропору. Ово се тиче будућности Србије, посла за грађане Србије, тиче се борбе против корупције и криминала, тиче се напретка Србије, а то како ћемо да стојимо, седимо, шетамо или било шта друго да радимо то ћемо ....

Новинар: То нисам ја измислила, то је рекао ваш председник странке.
Александар Вучић: Стиропор је метафора за мирно и демократско понашање.

Новинар: Мене занима јел ово митинг где позовете 50, 60 хиљада људи?
Александар Вучић: Ми позовемо овог пута преко 100.000 људи.

Новинар И не разилазите се?
Александар Вучић: Биће то одлучујући митинг, нећу да вам говорим тактику, али кад вам кажем биће одлучујући митинг мислим да сам довољно рекао.

Новинар: Јел очекујете да ће овога пута власт одговорити на захтеве?
Александар Вучић: Сигуран сам да они имају проблем са тим, пошто постоје тамо и неки људи који су разумни и неки који нису, неки људи који мисле да триста година треба да остану на власти и мисле да преко својих прљавих медија и режимских слугу могу да заврше сваку врсту посла и то се на крају види да нису успели у томе. И џабе вам колико год текстова да сте направили против нас народ је одлучио и свакога дана све више прелази на ову страну. Једна политичка партија је доживела потпуни колапс, што ћете видети у истраживању јавног мњења, готово потпуни колапс, што је чак и за мене било изненађење. Ја сам очекивао да су пали, али готово потпуни колапс. Значи, то ће бити одлучујући митинг за будућност Србије, а о детаљима како ће то да изгледа, шта ћемо да урадимо и како ћемо видећете. Ја би могао да вам покажем различите врсте духовитости и са стиропором и са звонима и са многим другим стварима и о томе ћете бити обавештавани у наредном периоду. Много важније је шта је будућност Србије и шта ћемо ми урадити. Важно је да све буде мирно, демократски и цивилизовано као што је било и прошли пут. Изволите.

Новинар: Да ли ће напредњаци подржати иницијативу избегличког удружења када Скупштина Србије донесе резолуцију у којој ће бити констатовано да Хрватска крши људска права?
Александар Вучић. Ми се слажемо са тим да Хрватска крши људска права избеглица, а о тексту можемо да говоримо тек када видимо текст, јер на основу онога што смо видели у медијима не можемо да коментаришемо, морамо да видимо текст.

Новинар: Ви сте јуче рекли у једној реченици за генерала Делића који је отишао, хајде просто појасните нам ту његову констатацију да је програм писан на енглеском, да немате на српском.
Александар Вучић: Веома сам поносан на чињеницу што могу да вам кажем да имате интернет па отиђите и видите ко говори истину, а једини мој коментар је „Срећан пут„. Свакоме ко жели да оде из наше странке срећан пут. Ми мислимо да и у нашој странци сваки члан поносити члан, да је веома задовољан што припада овој породици, а ко год хоће да иде ми никога не задржавамо.

Новинар: Јуче је ваш председник рекао да није господин Делић добио у СНС а да неће добити ни у СРС. На шта је конкретно мислио?
Александар Вучић: Поштована Миро, уопште ме не интересује. Нас интересује будућност Србије, а да улазим у оно што би режимлије хтеле да се сад опањкавамо то није наш посао. Ми то никада нисмо радили па нећемо ни данас. Изволите?

Новинар: Да ли мислите да његов одлазак ни на који начин не штети СНС будући да је он био један од првих  ономад који је уз Томислава Николића прешао?
Александар Вучић: Ево имаћете ускоро истраживање за 5 дана, па ћете да видите. Ја питам и вас. Свако ко жели да оде слободан му је пут, свако ко жели да дође добродошао је. Ми смо данас убедљиво највећа породица, ја чак не смем да вам кажем колика нам је предност у односу на другопласирану странку. Не смем да кажем због наших људи, јер би помислили да је све готово. Ми нисмо од оних људи који мисле да ће режим лако да се преда и предузимаће свашта, радиће свашта и преко својих слугу, а предност је толика да је готово невероватна и да је њима била готово невеоватна кад су синоћ сазнали и да су око свега размишљали и нису донели коначну одлуку како да се понашају и шта да раде са тим, јер су покушали у претходних месец, месец и по дана са свим врстама прљаве кампање против нас. Радили су све што су стигли и на крају није им прошло. Користили су све из опозиције на различите начине: хајде, вама нећемо да ухапсимо овога, нападајте напредњаке, вама нећемо да дирамо оне и џабе све, џабе..

Новинар: Ја се извињавам, сад сте рекли да сте ви једна велика породица, а Делић је управо рекао да овде шансу имају само кумови, буразери и пријатељи,  да немају шансу неки људи који нису у неким везама.
Александар Вучић: Са ким?

Новинар: Са вама и са господином Николићем, то је отприлике суштина оног што је он јуче рекао. Само вас двојица и нико се ништа не пита. Да ли вам смета то што је рекао, ако ништа друго?
Александар Вучић: Смета? Не, ништа ми не смета, а ви Миро најбоље знате ко где и како одлучује и где има демократије и где нема и не морате да оно што би други хтели да чују кад знате врло добро какво је право стање ствари.
Изволите ако имате неко питање?
Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију!