Вести

Митинг 19.марта у Чачку

Иста стара Влада, која је сачињена од истих старих коалиционих партнера је показала да није у стању да испуни чак ни обећања везана за реконструкцију Владе, дата од стране премијера, само неколико дана пре њене реконструкције. Конкретно, реч је о обећању да ће нову-стару Владу чинити бар трећина нових лица и да ће она бити конституисана и оформљена по узору на функционишуће владе развијених европских земаља. Треба ли боље илустрације за чињеницу да Влада неће бити на такав начин конституисана ни после реконструкције, од чињенице да ће наша Влада, нажалост, бити Влада са најмањом заступљеношћу жена од свих влада у Еропи.

Потпуно је јасно да Влада која није у стању да организује ни саму себе, није у стању да решава озбиљне проблеме у нашем друштву, за чије је стварање добрим делом и сама одговорна.
Српска напредна странка сматра да за тако нешто у Влади Србије нема ни воље, ни потенцијала, ни енергије, управо због чињенице коју сам поменуо, да је ова Влада великим делом одговорна за стварање проблема у којима се Србија у овом тренутну нашла.

Желим да вас обавестим да ће Српска напредна странка 19. марта у 12,00 часова, на централном градском тргу у Чачку, организовати велики народни митинг за промене, који ће бити увод у велики митинг 16. априла у Београду, увод у буђење Србије. Овај митинг ћемо организовати у сарадњи са нашим политичким партнерима и коалиционим партнерима, у намери да покажемо да су Србији неопходне промене које ће значити потпуно другачију и потпуно нову политику и промену начина на који се политика у Србији води. Дакле, потпуну промену правца којим је наша држава ишла у досадашњем периоду.

Дакле, Србију, потпуно је јасно, не може из кризе да изведе Влада којој је више од шест месеци било неопходно да замени неколико министара. И митинг који организујемо у Чачку, израз је народног незадовољства и овом козметичком реконструкцијом и општим неодговорним односом власти према захтевима грађана које је опозиција изнела у читавом низу својих иступа, укључујући и велики митинг 5. фебруара, који је одржан у Београду.

Српска напредна странка сматра да је у Србији неопходно зауставити принцип селективне правде и да је у Србији неопходно успоставити владавину права по међународним стандардима, а више је него забрињавајућа чињеница да је Србија у овом тренутку 111. у свету по степену организованог криминала. Дакле, спадамо међу земље са највећом стопом криминала, што нажалост, говори о повезаности организованости криминала са владајућим структурама. Ако овоме додамо чињеницу да је Србија у свету у самом врху и када је у питању примање мита од стране државних званичника, где смо 124. на свету, у истом разреду са појединим земљама трећег света, онда је јасно да је овај проблем и системски, али и нешто што зависи од политичке воље које очито у овом тренутку мањка.

Делегација Српске напредне странке, предвођена председником Странке Томиславом Николићем и замеником председника Александром Вучићем, посетиће у току наредне недеље, почевши од 16. марта Брисел, где ће се сусрести са највишим званичницима Европске уније, укључујући и господина Штефана Филеа, комесара за проширење Европске уније, али и друге званичнике Европске уније и представнике ЕНП-а. Дакле, породице Европских народних партија са којима Српска напредна странка намерава да оствари тесну сарадњу у будућности. Највиши званичници Српске напредне странке ће вас о детаљима ове посете обавестити наредних дана.
Уколико имате неких питања, ја сам спреман да одговорим.
Уколико не, најлепше вам хвала што сте дошли на нашу конференцију.