Вести

Митинг опозиције 4. фебруара

Ми желимо да обавестимо председника Владе, а надамо се да у писању текста није учествовао и председник Републике, да ћемо због чињенице да се власт овако бахато и осионо односи 4. фебруара, а само због чињенице да ће Томислав Николић боравити у Савету Европе где жели да узме учешће у расправи поводом извештаја Дика Мартија где ће покушати да лобира да тај извештај добије што више гласова, дакле зато није 28.јануара већ 4.фебруара у Београду, у 18 часова, на платоу испред Дома Народне скупштине Републике Србије. Биће одржан велики протестни скуп, на тај скуп добродошли су сви људи који желе промене у овој земљи, сви људи који сматрају да је доста било бахате, осионе и охоле власти, сви људи који желе будућност за своју децу и перспективу за нашу земљу. Ми ћемо у том смислу разговарати, разуме се, и са многима у опозицији и са многим људима који не припадају политичким странкама, али видећемо како и на који начин и које форме и облике ће моћи да поприми сам протест, ту мислим да ли ће трајати 1 дан или више дана. Наравно, ми ћемо нашу снагу и силу показати бројем људи, снагом аргумената, правом, правдом и истином, али увек на миран и цивилизован начин, онако како се то у нормалним земљама ради.

СНС сматра да је реформисано тужилаштво попут реформисаног правосуђа показало како се скандалозно понаша одлуком и о господи Колесару и Јањушевићу, дакле ми смо сад видели да у нашој земљи могу да вас ухвате са милион или сто хиљада евра у торби, да имате корпус деликт, и да кажете ослобађајућа пресуда. Могуће је да у овој земљи имате на рачуну 2 милиона марака добијених криминалним путем и да кажете - нема доказа да се истрага настави, а камоли да се подигне оптужница. У овој земљи можете да убијете Ранка Панића, нема доказа да је човек убијен уопште пошто представници власти нису били присутни кад је сахрањиван човек, а зато нема никакве ни истраге нити било чега другог. Дакле, све што ураде припадници власти, какав год злочин да почине, какву год пљачку да почине, ако су они из СПС или из ДС или из Г-17 или из било које њихове странке, они никада неће одговарати за злочин који су починили. Е то да се толерише у овој земљи не може. За педесетхиљадити део било чега од ствари које сам поменуо, Дачићевог кофера, Јањушићеве и Колесарове пљачке цементаре у Поповцу или убиство Ранка Панића да смо, не дај боже, неког ошамарили само или украли по 3 динара обесили би нас на Теразијама, а овако кад су њихови лопови и криминалци и убице, е онда је то у реду. Е то Србија не може да трпи и то Србија неће да трпи.
Желео сам тим поводом да поставим питање Влади Републике Србије, јавно у име СНС, ко је добио посао за изградњу Главног поштанског центра? Која то моћна фирма, из ког града, чији је то пријатељ, ког тог моћног човека из ове земље коме тобоже не припада та фирма већ се води на неког другог човека, а сви знамо чија је фирма?! Само да питамо, да ли је можда та фирма добила све послове Главног поштанског центра и то преко 40 милиона евра из буџета Републике Србије, што је тренутно највећи посао у овој земљи? Само ми молимо да нам кажу која је фирма добила посао, не алудирајући ни на шта, а ви ћете сами видети кад вам буду рекли која је фирма добила посао, видећете како власт за себе и најмоћније људе из власти обезбеђује паре и послове.

И последња ствар коју смо спремили за данашњу конференцију за новинаре јесте чудесна стратегија развоја до 2020. године. Двојица генија данас су рекла да ће то бити 8000 евра БДП, 400.000 нових запослених. Они су само удуплали своја обећања из претходне изборне кампање из 2008. године. И морамо да им кажемо да знамо, слушали смо шта су говорили 2008. године и ту стратегију су од 2008. до 2011. спровели на тај начин да имамо за 300.000 мање запослених, а не више и да имамо неупоредиво нижа примања него што смо имали 2008, да данас са 319 евра Србија је последња у Европи по примањима, иза Албаније која има 321 евро примања. Морам да вас подсетим, ви сте то Бабовићу сигурно приметили, они су већ на сајту објавили стратегију, а ова двојица генија се данас појављују да они тумаче ваљда шта председник Републике на свом званичном сајту је већ објавио, па су сада као ушли у јавну расправу. Они нису нормални, ја стварно немам други коментар. Они завитлавају целу нацију и то сваки дан. Иде прилог на РТС-у, као много важно, рекао Цветковић - биће 8000 евра 2020. биће 400.000 нових запослених, једноставно, нису нормални, не знам шта би друго рекао.
Колико смо у праву показује вам и следећа чињеница, овде је данас камера Инфобироа и Фонета, јел тако?Дакле, ни за кога није интересантно иако су знали шта ће бити у питању, дакле и најава протеста и шта ће по том питању највећа опозициона странка да каже на одговоре што смо добили, шта ћемо да кажемо на обустављање спровођења даље истраге против Јањушевића и Колесара, шта то брига оне који су под контролом Џеси, тако да је у овој земљи то општепознато. Џеси је рекла - немој да идете тамо и не сме нико ни да дође. Изволите, ако имате неко питање?

Новинар: Ви сте, претпостављам, разговарали са неким опозиционим партнерима, ко је од опозиције потврдио да ће изаћи на скуп?
Александар Вучић: Нисмо још званично разговарали, очекујемо тек данас, ми смо данас саопштили време и датум и очекујемо да разговарамо са свима који желе промене у овој земљи. То свакако значи да не долази у обзир да ту буду сателити режимски, било они који им улазе у управне одборе и програмске савете, где власт дели са њима паре на градском и републичком нивоу, било они који подржавају увек кад власти искочи неко од представника мањина. Ми очекујемо подршку опозиције, а не оних који би да тобоже глуме опозицију, а у ствари све време раде за режим. Као што се ми не додворавамо режимским слугама немам никакве потребе и рекао сам и сад ћу то вама да кажем, ми режим не молимо ни за шта, ми их не молимо за милост, ми их не молимо да било шта чине СНС. Ми сматрамо да би за Србију било добро да се они уразуме, да би за њих било добро, у политичком смислу паметно, да буду разумнији и рационалнији, а никога не молимо ни за шта, сами ћемо снагом аргумената, силом права, правде, истине, чињеница, бројем људи да се изборимо за своја права и на памет нам не пада да их молимо за било шта.
Премијер Цветковић нама одговара, па каже - није Влада место где се разговара о ванредним изборима, знате, каже, Влада кад изгуби поверење у парламенту она тад нема већину. Мајке ти, иди, јесте то на скупу Стратегија 2020. решили? Ми нисмо знали, па нам је он то саопштио. Али ми управо зато тражимо ванредне изборе и разговоре са најважнијим представницима режима зато што слика у парламенту где седе кофераши, где седе цемент криминалци и сви остали, дакле никада неће да предају власт, а у народу је ситуација сасвим другачија, ми их молимо да само то разумеју и да неколико месеци раније распишу изборе да би до промена дошло само мало раније и да би мање земља била уништена него што данас јесте. То не молимо због наше странке већ због грађана Србије, али они очигледно не схватају шта се у Србији дешава. Уопште не разумеју, као ни послушници Џесиног режима, што је Џеси постала парадигма режима Бориса Тадића.
Ми ћемо већ од Нове године да надлежним државним органима, полицији, свима,  поднесемо пријаве скупа, у складу са Законом, тражимо обезбеђење скупа и све друго и верујте ми видећете баш и није тако мали број оних који желе промене, можда се власт и изненади. Видео сам да су забранили да објаве како су извиждани они функционери режима који су били на концерту код свог таста Мирослава Илића и чуди ме да су ћутали како је на дербију Тадић извиждан. Занимиљиво ми је да ниједна новина то није хтела да објави, али шта да радите! Знам да су они схватили шта им народ мисли у том тренутку. Знате, ви дођете на концерт човека, он представи свог зета и звижди му цео Сава центар, а онда у свим новинама кажу фантастичан, фасцинантан концерт, а звиждуци нису ни били. Снежа Маловић је прошла још горе, то због Колесара и Дачићевог кофера. Ми људи живимо у земљи у којем нам је министар полиције кофераш, где нам пресуде доносе људи који су радили заједно са највећим криминалцима, који су упропаштавали ову земљу, 2 милиона марака на рачуну, каже нема доказа за вођење истраге, срам вас било! Јесу ли вас звали по редакцији да вас питају шта смете да објавите шта је писало у оптужници, и они, те битанге, ти лопови и криминалци, они мисле да сваког у овој земљи могу да уплаше једним новинским текстом, па ће тако да ухапсе нечијег тату па ће онда деца да објављују сваки дан текстове против СНС и решили су све проблеме. Мисле сад ми имамо неки проблем са тим, па смо се уплашили њихових новина и њихових телевизија. Ма пишите шта хоћете, лажите шта хоћете! Има да вас победимо, почистимо са политичке сцене на миран и цивилизован начин не користећи пушке из Мајке Јевросиме, не крадући слике, не палећи скупштину.Е и у томе ћемо да се разликујемо од њих. Ми смо фини свет, господа, а не лопови и криминалци и људи који пале и руше за собом.
Имате ли још питања? Хвала вам најлепше!