Вести

Момировић: Акција "Боља Цена" изазвала домино ефекат, погурали смо тржиште

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је у Лесковцу да је акцијом "Боља цена" изазван "домино" ефекат и погурано тржиште, због чега сада имамо велики број производа са нижим ценама.

Како је рекао, омогућено је људима да купе више за своје тешко зарађене паре и пензије. 

"Мислим да смо тај циљ остварили. Наравно, радимо и даље на томе, изазвали смо један домино ефекат када причамо о ценама, сад имамо јако пуно акција, не само "Боља цена". Људи могу да купе и више од 36 артикала по нижим ценама и ја мислим да је то велика ствар", рекао је министар Момировић приликом посете малопродајног објекта "Златан траг".

Министар Момировић нагласио је да је велики број производа на снижењу. 

"Ми смо погурали тржиште, изазвали смо конкуренцију да ради. Ви сад стално имате неке акције, свуда су различито написане, трговински ланци се боре, произвођачи се боре. Имајте на уму да оно што ми морамо да радимо јесте да стимулишемо конкуренцију како би људи могли јефтиније да купују. Пажљиво анализирамо ситуацију, бавимо се тиме", рекао је министар Момировић.

Министар Момировић навео је да "није фер да неки људи потцењују оне који пратећи ову акцију, могу да уштеде и до неколико хиљада динара сваког месеца"

"Сада када уђете у било који трговински ланац видите једно такмичење између различитих ланаца како да додатно снизе цене. Ми смо то једноставно погурали са акцијом "Боља цена". Сви се сада такмиче нижим ценама", рекао је министар Момировић.

Како је истакао, цена за килограм брашна тип 500 од 49 динара је убедљиво најбоља цена у Европи. 

"Наша Србија мора да се развија. Не смемо да станемо. Не смемо да се вратимо у 2009. или 2010. годину. Сетите се како је наша земља тада изгледала. Колико је било незапослених, колике су биле плате, какве су биле пензије. Ово више није та земља. Ово је земља која се снажно развија, која има снажан економски прогрес, наравно, штитећи наше националне интересе на сваком кораку", рекао је министар Момировић. 

Министар Момировић захвалио је градоначелнику Лесковца Горану Цветановићу и породици Стојановић чији је трговински ланац  обишао.

Такође, министар Момировић подсетио је да су велике ствари урађене за Лесковац, а да их очекује и стадион, уз друге развојне пројекте.

 

Подржавамо акцију поделе пакета пензионерима

Министар Момировић изјавио је да то министарство подржава акцију поделе пакета пензионерима Лесковца које и ове године дели тај град.

"Бићемо ту да помогнемо и подржимо и ову акцију, да подржимо наше Лесковчане, али заједно морамо да урадимо још много тога. Морамо да направимо даље кораке и омогућимо људима да још боље живе", рекао је министар Момировић.

Министар Момировић нагласио је да је био пријатно изненађен када је видео директоре јавних предузећа да пакују и раде како би својим суграђанима омогућили неке намирнице које су важне за свако домаћинство.

"Сви се труде да помогну својим најстаријим суграђанима. Градоначелник Лесковца (Горан Цветановић) је ту отишао најдаље и ја сам уверен да то грађани Лесковца вреднују и цене", рекао је министар Момировић додајући да Лесковац данас и пре 10 година не може да се пореди.

Министар Момировић нагласио је и да је уверен да људи у целој Србији виде колико се земља у претходном периоду променила, колико је стандард порастао и колико се смањила незапосленост.

"Морамо још додатно да се трудимо, да радимо, али морам вам рећи, ми смо сви дали све од себе за овај посао. Ми смо сви препознали историјску шансу да направимо економски искорак и да наша земља крене да прати развијене земље", рекао је министар Момировић.

 

 

Извор: Танјуг