Вести

Момировић: Бизнис инкубатор биће развојна шанса за Ниш

Министар трговине Томислав Момировић је са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски одржао састанак Радне групе за стручну анализу и предлог мера за унапређење пословања Електронске индустрије Ниш, и том приликом изјавио да је циљ да се превазиђу проблеми са којима су се сусреле компаније које раде на овом простору, како би на месту некадашње Електронске индустрије био изграђен нови модеран бизнис инкубатор.

Бизнис инкубатор биће развојна шанса за Ниш и читав регион.

"Данас смо у Нишу са градоначелницом Сотировски и њеним сарадницима, као и са колегама из других министарстава, одржали другу седницу Радне групе која се бави олакшањем и отклањањем препрека пословања у оквиру локације Електронске индустрије Ниш", рекао је Момировић.

Како је навео, на простору некадашње Електронске индустрије у Нишу данас успешно послује неколико фирми.

"Желимо да им омогућимо даљи развој пословања на овој локацији чиме се ствара темељ за нову модерну индустријску зону у Нишу. Та нова индустријска зона у Нишу ће бити центар за развој нових предузетничких идеја и подстицање економског раста кроз нове инвестиције и отварање нових радних места на овој локацији. То неће бити само простор за пословање, већ и извор иновација и прилика за наше младе предузетнике из Ниша да остваре своје пословне визије", поручио је Момировић.

Министар је нагласио да је Ниш данас модеран град у коме се одвијају радови на проширењу и модернизацији аеродрома, а ускоро крећу и интензивнији радови на изградњи брзе пруге која ће представљати ефикасну везу са целом земљом и регионалним привредним центрима.

"Посебно сам поносан на то што ће Ниш и сви млади предузетници добити нови бизнис инкубатор који ће пружити подршку локалној економији и отворити пут ка новим могућностима за наше грађане и привреднике. Улажемо огромну енергију да задржимо младе у Нишу и да своје таленте и знање пласирају кроз један модеран бизнис инкубатор какав ће бити формиран на простору бивше Електронске индустрије", истакао је Момировић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг