Вести

Момировић: Бољи услови за српске виноградаре на кинеском тржишту

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић присуствовао је потписивању Меморандума о разумевању између Удружења произвођача ароматизованих вина са географском ознаком "Бермет" из Сремских Карловаца, Асоцијације кинеских привредника у Републици Србији и предузећа "Аронија Вита" из Лазаревца и том приликом рекао да ће српски виноградари на кинеском тржишту имати далеко боље услове од осталих.

"Када ступи на правну снагу овај споразум 1.јула, он ће у року од пет година омогућити да царине потпуно нестану. Оне ће се сваке године смањивати за 20 одсто и на крају ће бити укинуте, што је сјајна ствар. То је уједно и велика прилика коју треба да сагледају сви произвођачи вина у нашој држави. Уверен сам да је то само први корак ка пласману наших вина у много већем обиму са много бољих почетних положаја", рекао је министар Момировић.

Потписивању Меморандума присуствовао је и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

Меморандум је потписан у четири примерка с циљем унапређења извоза домаћих вина на тржиште Народне Републике Кине. Меморандум је потписала и компанија "Ningbo Xiangmiao technology Co.ltd" из града Нингбо.

 

 

Извор: Танјуг