Вести

Момировић: Домаћа предузећа су окосница одрживог развоја

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић, током посете Младеновцу, обишао је данас млекару "Границе" и компанију "Библи" и истакао да велике стопе раста БДП-а, које српска економија остварује годинама, морају да осете све компаније и мале и средње, али и сваки запослени грађанин Србије.

"Добри економски резултати нису само пуке бројке. То значи раст економског стандарда, бољи живот грађана, већу потрошачку моћ и боље услови живота. Домаћа предузећа попут млекаре 'Границе' и фирме 'Библи' из Младеновца су окосница одрживог развоја. Циљ нам је да подржимо домаће привреднике и домаће производе који својим квалитетом имају велики потенцијал и на највећим иностраним тржиштима", рекао је министар Момировић.

Министар Момировић рекао је да је компанија "Библи", која је позната по производњи чварака, апсолутно прерасла околину у којој послује по питању величине и препознатљивости бренда.

"Она је поставила неке нове стандарде, имплементирала неке потпуно нове технологије када причамо о чварцима и у потпуности је оправдала сва признања која је до сада добила", закључио је министар Момировић.

Министар Момировић је компанију "Библи" обишао са власником Грегором Губеринићем, који је рекао да тренутно запошљава близу 40 радника углавном мештана из села Пружатовац, крај Младеновца, у коме се налази и производња.

На овај начин, објаснио је он, развијамо локалну економију, бринемо о локалној заједници и чинимо све да људи остану да живе на својим огњиштима и да имају прилике и да раде у близини свог дома. 

"Велика нам је част што смо данас у компанији "Библи" имали прилику да угостимо министра трговине Томислава Момировића коме смо овом приликом показали производни погон и на који начин правимо наше производе - домаће чварке и домаћу свињску маст", истакао је Губеринић.

Министар Момировић је пре обиласка компаније "Библи", посетио и млекару "Границе".

Министар Момировић је истакао да је велики успех направити бренд као што је млекара "Границе", бренд који је препознатљив у читавој Србији.

Како је навео, запослити више од 200 људи овде у Младеновцу је велики успех, али и обавеза за све нас у Влади Србије да дамо додатну подршку како би ова компанија могла даље да напредује.

 

 

Извор: Танјуг