Вести

Момировић: Домаће компаније jачаjу привреду

Домаће компаније имају виталну улогу у јачању наше привреде и поносан сам на домаће фирме које не само да опстају, већ и активно доприносе економском расту, изјавио је министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић након што је данас обишао малопродајни објекат “Leon“ у Врању који послује као чланица удружења Домаћи Трговачки Ланац - ДТЛ.

“Компанија “Leon Conditors“ учествује у акцији “Боља цена“ и сигуран сам да грађани Врања препознају колико смо енергије уложили како би људима обезбедили да 36 категорија производа купују по нижим ценама и самим тим уштеде и неколико хиљада динара“, истакао је Момировић и додао да је Врање је у последњим годинама доживело значајан напредак, да су постигнути резултати охрабрујући, али да смо свесни колико је још посла пред нама.

“Уверен сам да је ово тек почетак, и у наредном периоду планирамо интензивирати напоре како бисмо довели нове инвеститоре у Врање, запослили још људи, повећали плате јер је наш основни циљ да плате порасту на 1400 евра, да пензије буду 600 евра и нећемо се зауставити док тај циљ не испунимо“, нагласио је Момировић.

Заједно са Момировићем малопродајни објекат “Leon“ обишао је и градоначелник Врања Слободан Миленковић који је том приликом истакао да локална самоуправа подржава мала и средња предузећа.

Непосредно пре обиласка малопродајног објекта “Leon“ у Врању, министар Момировић обишао је и компанију “DN Company“ у Владичином Хану која је специјализована за производњу фурнира и намештаја.

“Велико ми је задовољство што сам данас у Владичином Хану, a jош веће задовољство je када резимирамо шта смо све урадили у претходним годинама. Oвај град данас потпуно другачије изгледа, сада броји више од 4000 запослених чиме се знатно унапредила економска ситуација града“, нагласио је Момировић и том приликом указао је велико поштовање власнику компаније “DN Company“ као и његовој породици на достигнутом нивоу производње и чињеници да запошљавају више од 110 људи.

“Сви смо заборавили како је ова земља изгледала после 2001. године, када смо пролазила кроз тежак економски период, али упркос изазовима, изникле су моћне и велике фирме у свим деловима наше земље па и овде у Владичином Хану. Данас када видите све те сјајне људе који раде, уз квалитет производа коју ова компанија прави и уз конкурентност на глобалном тржишту попут Канаде, Јапана, широм Европе као и овде у Србији не можете да не будете поносни. Замолио сам менаџмент да настави с напорима за ширење пословања и тражење нових инвестиционих прилика, јер верујем да ће то донети корист не само Владичином Хану и југу Србије, већ целој нашој земљи“, закључио је Момировић.

 

 

 

Извор: Танјуг