Вести

Момировић: Јачање економских веза у региону приоритет

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је, након што је у Љубљани отворио пословни форум "Привредна сарадња Словенија - Србија", да се више од 100 представника компанија из две земље састало како би размотрили могућности за даље инвестиције и да такви пословни форуми представљају одличну прилику за наставак развоја међусобне сарадње.

Министар Момировић навео је да времена која долазе нису једноставна, као и да рат на  истоку Европе и последње протекционистичке мере које је донела Влада Сједињених Америчких Држава показују да мора више пажње да се посвети јачању економских веза у региону.

Непосредно пре почетка Пословног форума, министар Момировић се састао са министром за привреду, туризам и спорт Републике Словеније Матјажом Ханом.

На састанку је, како се наводи, било више речи о инвестицијама и будућој сарадњи две привреде.

Министар Момировић додао је да мора да се заједнички ради на економском повезивању, да се превазилазе отворена питања и исказао уверење да ће се у наредном периоду показати даљи економски искораци у сарадњи две државе.

Министар Момировић током радне посете Словенији одржао је састанак и са градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем, наглашавајући важност сарадње на свим нивоима како би се унапредила економска повезаност између Србије и Словеније.

"Дотакли смо се свих тема, не само економских, већ и политичких и сигуран сам да у граду Љубљани и у градоначелнику Љубљане Зорану Јанковићу Србија има искреног и истинског пријатеља", рекао је министар Момировић.

 

 

 

Извор: Танјуг