Вести

Момировић: Јака економија је кључна за опстанак нашег народа

Министар трговине Републике Србије Томислав Момировић рекао је након одржаног састанка са замеником председавајућег Савета министара БиХ Сташом Кошарцем и министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем у Палати Србија, да ће неуморно радити како би наши људи имали веће плате и како би обезбедили још више инвестиција.

Министар Момировић навео је да су раст БДП-а и јачање наше економије кључни за опстанак нашег народа и мира на Балкану. 

"Данас смо сведоци важног корака ка даљем јачању нашег заједништва и посвећености унапређењу трговинске сарадње чиме ћемо осигурати бољу подршку за наше произвођаче, трговце и предузетнике, али и створити повољније услове за раст привреде и стварање нових радних места са обе стране Дрине“, истакао је министар Момировић.

Министар Момировић додао је да је политика председника Србије Александра Вучића јасна и недвосмислена и поручио да ће Србија увек стајати уз Републику Српску, поштујући Дејтонски споразум и уважавајући суверенитет БиХ. 

"Ова доследна подршка је темељ наше сарадње и развоја, која се заснива на међусобном разумевању и заједничким интересима", нагласио је министар Момировић.

Министар Момировић указао је да Република Српска представља значајног спољнотрговинског партнера Србије, имајући у виду да је око 34,5 одсто од укупне робне размене са БиХ, која је у 2023. години износила три милијарде евра, реализовано управо са Републиком Српском.

"Важно је да наставимо да радимо на решавању практичних проблема са којима се суочавају компаније у Србији и Српској, али ћемо такође наставити да пружамо додатну подршку великим инвестицијама у инфраструктурне пројекте, јер поред трговине, која представља један од најзначајнијих стубова економских веза између Београда и Бања Луке, посебно место припада и инвестиционој сарадњи", рекао је министар Момировић.

 

 

 

Извор: Танјуг