Вести

Момировић: Једино у миру можемо да обезбедимо раст

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је да се данас навршава годину дана од преседана који је погодио Европу и Балкан, а реч је о једностраној одлуци власти у Приштини да забрани трговину српском робом.

Министар Момировић истакао је да је ова погубна политичка одлука довела до губитка послова, кидања деценијских пословних веза између Срба и Албанаца, као и губитака стотина милиона евра пословних прихода.

Према његовим речима, страшно је да ми данас у 21. веку сведочимо да у Европи изграђеној на темељима заједничког тржишта и слободног протока роба и услуга постоји режим који је забранио да људи тргују и да привреде напредују.

У ових годину дана послао сам по четири писма свим министрима трговине земаља чланица Европске уније, као и мојим колегама министрима трговине САД, Уједињеног Краљевства, Канаде и упозорио их на погубност политике која ограничава промет роба, економску сарадњу и економски развој, навео је министар Момировић.

Министар Момировић рекао је да је у овим писмима упозорио и на то колико таква политика има погубне политичке, али и економске последице по регион, додавши да, поред свега, морамо сачувати мир јер једино у миру можемо да обезбедимо раст и прогрес целог региона.

 

 

 

Извор: Танјуг