Вести

Момировић: Министарство уложило 60 милиона динара у безбедност школа

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре уложило је у последње четири године више од 60 милиона динара за уређење саобраћајне инфраструктуре испред 32 школе у Србији.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Томислав Момировић посетио је да је издвојено одељење младеновачке Основне школе "Момчило Живојиновић" у Дубони испред које је средствима Министарства постављена саобраћајна сигнализација и ограда намењена већој безбедности деце у саобраћају.

То је један од два таква пројекта које је Министарство финансирало на територији Младеновца у вредности од 3,3 милиона динара.

Други пројекат изведен је у издвојеном одељењу Основне школе "Коста Ђукић" у Марковцу.

Испред оба школска објекта постављене су сигурносне ограде за децу, детектори брзине на соларно напајање, асфалтне платформе, вибро траке и саобраћајна сигнализација намењена зони школе.

"Свако дете када ујутру крене у школу има право да буде безбедно и наш посао је да им то обезбедимо. Желимо да будемо друштво где је пешак у фокусу, где постоји апсолутна безбедност на путевима, нарочито деце. Не желимо да будемо друштво са црним статистикама, нарочито са црним статистикама деце", рекао је Момировић.

Истакао је да је претходних година много инвестирано у безбедност саобраћаја, због чега су прошле године били најбољи резултати када је реч о безбедности деце.

Момировић је додао да ће министарство наставити да улаже у безбедност саобраћаја и наредних година.

 

 

Извор: Танјуг