Вести

Момировић: Најважнији циљ су нове фабрике и нова радна места

У Јагодини је данас отворена нова фабрика компаније "Шибел Антрибстехник", а министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић је оценио да је економска политика коју води Влада Србије довела до тога да је Србија данас апсолутни лидер у овом делу Европе када је реч о приливу страних директних инвестиција које су у 2023. години износиле више од 4,5 милијарди евра, што је раст од 2 одсто у односу на 2022. годину.

Обраћајући се, поводом отварања фабрике Шибел Компонентс, у индустријској зони у Јагодини, Момировић је подвукао да је подршка приватном сектору приоритет економске политике Владе, а најважнији циљ су нове фабрике и нова радна места, саопштено је из тог министарства.

"Аустрија је битан привредни партнер Србије, међу 15 најважнијих партнера у трговини робом, 10 најважнијих када говоримо о трговини услугама и трећи највећи партнер у укупним страним инвестицијама. Сви знамо шта значи за једну државу када аустријске компаније у њој отварају своја представништва и производне капацитете, јер осим прихода и нових радних места доносе и нове технологије и знања, иновације и добру пословну праксу", рекао је Момировић.

Према речима Момировића, данас је у Србији активно преко 800 компанија које су основале правна и физичка лица из Аустрије, и за последњих 14 година Аустрија је инвестирала у Србији око 3,2 милијарде евра и отворила више од 22.000 радних места.

 

 

 

Извор: Танјуг