Вести

Момировић: Подигли смо економију своје земље

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић коментарисао је све актуелне догађаје, а најпре седницу Народне скупштине Републике Србије на којој је за председницу изабрана госпођа Ана Брнабић.

Момировић је на самом почетку разговора честитао је Ани Брнабић на позицији председнице Скупштине Србије.

"Честитам Ани Брнабић! После избора, ова опозиција рекла је да не признаје изборе. Када је видела да се грађани гнушају и сви су их напустили, окренули су се ка насилном узимању власти, па су напали зграду која је споменик културе. Грађани одбацују такав начин политичке борбе. Онда су се окренули међународном фактору. Заједно са Виолом фон Крамон донели су резолуцију против легитимно изабране власти. Најављивали су да ће председник Вучић бити изолован. Сва та прича изгубила је смисао када је председника примила Урсула фон дер Лајен. Ја сам покушао да израчунам колико је било напада. Само у првих месец дана у медијима Драгана Шолака објављено је више од 1400 напада. Лупање, напади на Стојана Раденовића. Он није председник Скупштине. Морате да укажете тој особи поштовање! То је било мучно за гледати. Онда су почели једни другима да дају Оскаре, а на крају бацају тоалет папир", рекао је Момировић.

Навео је да су грађани ти који делегирају власт у држави, а они су већ изабрали.

"Битно је да се то понови у Београду. Важно је да људи разумеју шта су они покушали да ураде на седници Европског парламента. Да ли је случајно да су они први дан након избора напали људе из Републике Српске. Класични губитници који не умеју да се помире са поразом. У децембру је просечна плата у Србији била 95.000 динара. Ко се томе надао? Ми смо успели. Ми смо подигли економију своје земље. Ушли смо у трку са земљама средње Европе. Наравно, када смо све то успели, дошли су притисци. Ми смо једини у Европи који нисмо увели санкције Русији. Изградили смо много боље односе са Мађарима. Успели смо да подигнемо пензије", рекао је Момировић.

 

 

 

 

Извор: Информер