Вести

Момировић: Подржаваћемо одговорне компаније попут Карлсберга

Компанија Карлсберга је у претходних 20 година инвестирала више од 200 милиона евра и зато је важно да се настави са инвестицијама и запошљавањем, а ми ћемо наставити да пружамо подршку овој компанији како би не само инвестирала у производњу, већ и у постројења за пречишћавање отпадних вода и друге облике енергетске ефикасности, изјавио је министар унутрашње и спољне трговине Владе Републике Србије Томислав Момировић.

Министар Момировић приликом посете овој компанији у Челареву истакао је да Војводина и Србија имају добру будућност уз више оваквих инвестиција и да ће Влада Србије увек бити подршка одговорним компанијама попут Карлсберга, које доприносе економском расту земље и добробити наших грађана.

"Радује ме што компанија запошљава више од 700 људи и око 44 одсто производа из Србије извози на страна тржишта", истакао је министар Момировић.

Амбасадорка Краљевине Данске у Београду, Сузан Шајн, захвалила је министру Момировићу и Влади Србије на стварању добре пословне климе и рекла да је она током последњих година напорно радила на томе да што више данских компанија дође и послује у Србији.

"Компанија Карлсберг Србија послује на тржишту Србије више од 20 година. Од доласка у Челарево, посвећени смо континуираном развоју пословања, расту организације, али и напретку заједнице у којој живимо", рекао је директор компаније Карлсберг Србија Гроуп Павел Еранкевич.

Он је истакао да се инвестицијама у производне и логистичке капацитете активно ради на модернизацији фабрике и унапређењу процеса производње и складиштења, како би се обезбедио врхунски квалитет производа и услуга потрошачима.

 

 

 

Извор: Танјуг