Вести

Момировић: Показали смо да водимо рачуна о људима

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић гост је "Хит Твита", где је рекао да се већ годину дана боримо са инфлацијом, али додаје да су пре свега фокус ставили на основне животне намирнице.

"Када је почео рат у Украјини обезбедили смо снадбевање тржишта а сада смо отишли корак даље. Спустили смо цену за 20 основних животних намирница и обезбедили да оне буду најјефтиније у Европи", рекао је Момировић.

Како каже, људи ће моћи ове намирнице да купе по изузетно атрактивним ценама. Додаје да су недељама преговарали са трговцима.

"Ми смо желели да то буде у свим трговинским ланцима, како људи не би морали да јуре и траже ове намирнице. Стајаће ознака "Боља цена" и то ће бити најјефтиније цене у Европи, атрактивне и доступне за наше људе. Показали смо да бринемо о човеку и водимо рачуна о људима", рекао је Момировић.

Министар Момировић је рекао да не треба да будемо скептични, додаје да ће држава контролисати све и да неће дозволити да се ова акција злоупотреби.

"Желимо да у условима високе инфлације у целој Европи обезбедимо добре цене за наше људе", рекао је Момировић.

Како каже, ова економска криза коју је узроковао рат и даље траје. Додаје да су у тим околностима ово обезбедили и да се нада да ће људи бити задовољни.

Момировић је рекао да не искључује да ће се овај број артикала раширити и да ће акција трајати што дуже.

 

 

Извор: ТВ Пинк