Вести

Момировић: Споразум са Кином отвара врата највећег тржишта

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је да је Споразум о слободној трговини између Србије и Кине најважнији споразум потписан у последњим деценијама, који ће отворити врата највећег тржишта за наше произвођаче и трговце.

"То ће бити јединствена ствар у целој Европи. Наши произвођачи, мали произвођачи и трговци ће имати шансу на том тржишту које снажно расте", изјавио је министар Момировић.

Министар Момировић навео је за Пинк да Србија треба да се фокусира на специфичну тржишну нишу производа које ће извозити у Кину.

"Велики број индустријских производа ће имати ниже царине од 10 до 45 одсто, негде чак и преко 60 одсто. Пазите, да вам да неко шансу од пет одсто, па то није мала ствар, а не 40 одсто", указао је министар Момировић.

Министар Момировић је апеловао на српске привреднике да инвестирају и да се оријентишу ка сајмовима у Кини.

"Ми имамо невероватну заинтересованост кинеских инвеститора, европских инвеститора, сви су препознали шансу. Видимо да наши привредници помало спавају. То је невероватна прилика, молим људе да се укључе, јер ово може да генерише много веће плате, много веће пензије", оценио је министар Момировић.

Министар Момировић истакао је да су кинески инвеститори у претходној години били најзначајнији инвеститори у Србији.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк