Вести

Момировић: Србија иде напред

Mинистар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић истакао је да се Србија у последњих 10 година драстично променила и незаустављиво иде напред, док опозиција понекад изгледа као пешадија медијских могула.

"Тема је колико се земља променила у последњих 10 година, колико је смањила незапосленост, колико је порасла просечна плата, само у последњих годину дана је порасла за готово 15 одсто. Свих ових 10 година одређени људи су изгубили своје привилегије, нисмо сви на добитку", рекао је министар Момировић.

Како је додао, ти људи који су изгубили привилегије сада преко својих портала покушавају да намећу и пласирају своје теме.

"Наша опозиција понекад изгледа као смешна пешадија тих медијски могула, ту мислим пре свега на Драгана Шолака, господара виртуелне реалности. Он је покушао да ову тему "Најбоља цена" потпуно пребаци у један други фокус", навео је министар Момировић.

Они свакодневно имају исту агенду, покушавају да анулирају све напоре Владе Србије и председника да промени ову земљу. Они са тим не могу да се помире, а држава се променила. То је природа политичког деловања те медијско-тајкунске машинерије. Мислим да су то људи схватили да због тога имамо овакву подршку.

Министар Мимировић нагласио је да Србија више није иста држава каква је била пре 10 година.

"Они стално имају различите видове кампања, ово што се дешава са акцијом "Најбоља цена" је лимунада. Србија се више не зауставља. Идемо ка томе да просечна плата буде 1.400 евра, а пензија 650. Шта смо добили акцијом "Најбоља цена"? Циљ је био да се људима омогући да нешто уштеде, да им нешто остане, имајући у виду да почиње школа", рекао је министар Момировић.

 

 

Извор: ТВ Пинк