Вести

Момировић: Српска железница је на добром колосеку

Великим инвестицијама у железницу, потпуно смо променили овај вид саобраћаја у нашој земљи. Очекујемо да ће Србија воз у овој години превести око 5.5 милиона путника што је дупло више путника у односу на претходну годину и најбољи показатељ да грађани имају све више поверења у наше железнице које полако враћамо на место које им припада, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка железничке станице Стара Пазова.

"Посматрајући само јул ове године у односу на исти месец прошле године приходи Србија воза су само у једном месецу достигли ниво од 340 милиона динара, за разлику од 158 милиона колико је био приход у јулу прошле године", додао је Момировић.

Повезујемо највеће градове у Републици Србији најквалитетнијом железничком инфраструктуром, и ту није реч само о прузи Београд – Нови Сад. У октобру крећемо да радимо на деоници од Београда до Ниша, а Крагујевац ће добити значајно бољу конекцију са Коридором 10. У завршној смо фази израде пројектне документације за наставак градње од Ваљева ка Врбници, тачније до Пријепоља. Наш циљ је да додатно повећамо брзину и квалитет услуге, значајно ћемо променити железничку перспективу у нашој земљи и нећемо се зауставити док железница не буде главни вид саобраћаја у нашој држави, истакао је Момировић овом приликом.

 

Од састава нове Владе важнији наставак садашње политике

Момировић је рекао је да је од састава нове Владе Србије важнија њена политика и останак Александра Вучића на челу СНС-а, што гарантује вођење досадашње државне политике.

"Питање председника Владе и чланова Владе је јако важно, али оно што је најважније је политика. Зато мислим да је од изузетног значаја да Александар Вучић остане на челу СНС-а, јер само његов останак на челу највеће странке гарантује стабилно вођење ове политике, гарантује наставак инвестиција, гарантује опстанак макроекономске стабилности и даљи раст плата и пензија", истакао је Момировић.

Момировић је то рекао одговарајући на новинарско питање да ли себе и даље види у извршној власти и указао да би сву пажњу и фокус лоцирао у том смеру, мада је, како је додао, питање председника Владе и чланова кабинета будуће владе јако важно.

 

Извор: Танјуг