Вести

Момировић: Стабилност је услов за економски развој

Има посла ко хоће да ради. Стопа незапослености до пре десет година је била велика. Није увек било као данас, рекао је министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић.

Министар Момировић нагласио је како је пре десет година минимална плата била 120 евра, незапосленост је била скоро 30 одсто, а данас има посла много за сваког ко жели да ради.

"Ако прошетате Теразијама видећете свуда налепнице да се траже радници. Јесте ово добро време нисмо лако дошли до њега и ја молим људе да буду опрезни, да чувамо ову стабилност и економски прогрес који смо направили у тешким временима", рекао је министар Момировић.

"Тек смо почели, морамо да направимо још један искорак, ми морамо да уђемо у то друго полувреме, да подигнемо просечну плату преко 1.000 евра, пензије преко 400 евра, ми имамо снаге за то уз подршку наших грађана", истакао је министар Момировић.

Имамо снаге, имамо начин али изазови су велики. Трећи је месец блокаде Приштине на робу из централне Србије.

"Председник владе привремених институција у свом рушилачком походу, једноставно кида све везе између Срба и Албанаца, он жели да затре српски језик, српску цркву, то је један велики изазов и ја сам убеђен да он има задатак да направи сукоб на Балкану. Ипак, видео је да смо ми ипак чврсти и политички, а и војно, па се сад устремио на Северну Македонију", рекао је министар Момировић и додао:

"Ми морамо да превазиђемо и те изазове. У ситуацији када стотине хиљада људи губи животе у Украјини у рату, руски гас пролази кроз украјинску земљу. Ми овде кидамо последње везе са Албанијом, а треба да буде супротно, треба да негујемо и развијамо те односе", рекао је министар Момировић.

"Стабилност је услов за економски развој и ми то морамо да чувамо. Мир је основа да растемо економски", рекао је министар Момировић.

Министар Момировић нагласио је да људи морају да остану у земљи и да морамо да сустигнемо развијене земље Западне Европе.

"Ми то морамо због наших грађана, ми то њима дугујемо", закључио је министар Момировић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк