Вести

Момировић: Влада Србије подржава наше предузетнике и компаније

Снажна подршка приватном сектору и велике инвестиције у инфраструктуру предуслов су за економски развој једне земље, и зато Влада Србије подржава наше предузетнике и компаније, пружајући им повољне услове за пословање и развој, изјавио је у Тбилисију министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић.

После обраћања на панел дискусији "Trade4Future" у оквиру четвртог Форума "Пут свиле", министар Момировић је рекао да се на тај начин "ствара окружење које привлачи домаће и стране инвеститоре, док се кроз инвестиције у инфраструктуру стварају основе за економски раст".

"Србија је лидер на Балкану када је реч о страним директним инвестицијама. Држава мора да буде отворена за стране директне инвестиције које представљају мотор економског раста, стварају радна места и доприносе развоју свих сектора", рекао је Момировић.

Министар Момировић је истакао да су отвореност за размену знања и пријем нових технологија кључни елементи за успех, јер нам помажу да унапредимо наше производе и услуге, што користи свима.

"Захваљујући великим напорима успели смо да смањимо стопу незапослености са високих 28,9 одсто на мање од 9 одсто. Настављамо да радимо на стварању бољих услова за све наше грађане. Ово је предуслов за све остале циљеве које желимо постићи - боље инвестиције у здравство, снажнију војску, боље пензије, јер наша посвећеност економском расту значи бољи квалитет живота за све грађане Србије", закључио је Момировић.

Министар Момировић ће током дана одржати бројне састанке, између осталог са потпредседником Владе Грузије и министром економије и одрживог развоја Леваном Давиташвилијем, са министром за спољну трговину Уједињених Арапских Емирата Тани бин Ахмед Ал Зејудијем и са великим бројем инвеститора из различитих земаља.

 

 

 

Извор: Танјуг