Вести

Напредњаци предлажу коалицију са народњацима и радикалима

 

Уколико буде јасан став неких о томе да не желе да учествују онда је јасно да су они највећи сатрапи ДС и Млађана Динкића, онда је јасно да су они њихове највеће слуге и да они по сваку цену хоће да виде ДС на власти. Онда ћемо ми имати друга решања, али отом потом, надамо се да ће разум преовладати уверени да сујете политичара нису важније ни од грађана Земуна ни од грађана Србије.

 

Српска напредна странка мора да вам укаже на бесмисленост и безобзирност представника власти из ДС у покушају крађе или прекрајања изборне воље грађана на Вождовцу. Сад кад будете чули ко је гласао против наших приговора јуче на ОИК нећете моћи да верујете, али тако то ради ДС, чак много глупље него што је то радила СПС 1996 године.

 

Наиме, логично, Српска напредна странка, као и ДСС-НС, поднела је приговоре ОИК и у два наврата је одлучивано о тим приговорима. Оба пута је био однос 6 према 6 плус 2 уздржана и ти наши приговори нису уважени. Интересантно је да, иако је човек који сарађује са ДС, Драган Тодоровић из СРС  рекао да би било оправдано понављати изборе, људи из СРС су били врло часни на терену, нису као руководаство СРС и они су гласали за наше приговоре, потпуно супротно од жеље из њихове централе. Да ли ће неки од њих прећи у неке друге странке или не то је друга ствар, али су се људи држали сасвим часно и у складу са законом. Чак је и ЛДП био уздржан, Расим Љајић, његов члан, се није ни појавио а знате како су добили тог шестог, социјалисти,  наравно као највеће слуге ДС, знате ко је био шести, људи из Србијанске народне странке коју су они створили мислећи да ће та скраћеница да утиче на људе да не гласају за СНС, а та странка је добила 59 гласова у целом Вождовцу. Е њихов човек је преломио да наш приговор не буде уважен. Из измишљене политичке партије коју су смислили Лукачевић и не знам који несрећник из ДС, е тај је човек преломио и тако се наставља покушај крађе у општини Вождовац. Ми сутра ујутру подносимо и жалбу Окружном суду у Београду, видећемо шта ће све од тога да буде, али ово не само да не служи на част ДС, од Млађана Динкића другачије нисам ни очекивао, не само да не служи на част ДС, већ ће црним словима бити исписано у демократској историји Београда.

 

Дакле, крађа је бруталнија, бруталнији је покушај ове крађе и глупљи ако хоћете само није масиван као онај 1996.  Заиста глупо то изводе да глупље не може бити. Да су замолили бар ове из ЛДП да им они  гласају као нека странка него они довели ове који имају 59 гласова а морали су да предају најмање 1800 судских оверених потписа, а добили 59 гласова, зато што им је ДС оверила све и сад тај њихов човек је одлучио да нема приговора и да не може да се уважи наш приговор, али ја мислим да људи у Београду сви, невезано за то где живе посебно у Београду, су страховито осетљиви на то и ви који, међу вама који подржавате ДС, приватно говорим, нико од нас се са тим не слаже. И сви знају да то није нормално ни морално  и нико о томе не сме да говори зато што се сви са тим слажу. И ЛДП бежи из те приче зато што знају да је то катастрофа и сви беже, осим наравно социјалисти који су лева нога ДС тако да они могу шта год хоће.

 

Изволите ако имате неко питање, на ваша питања смо ја и Стефановић спремни да одговарамо!

 

 

Новинар: Колико су реална та ваша очекивања СРС да прихвате ову понуду за Земун?

 

Александар Вучић: Имам ја питање за вас. Извините, а што су радикали учествовали на изборима? Неће са нама, неће са демократама, неће ни са ким, значи они неће ништа. Због чега онда било ко да гласа за њих? Шта са њихових 9,9% колико имају у Земуну и 6,2% колико имају у Вождовцу треба да владају не знам шта, нећете да владате са нама, па са ким хоћете, шта је смисао вашег бављења политиком?! Неће имати један посто на следећим изборима. Ајде да говоримо, ми смо то лажно понудили па смо овако, ми имамо понуду ајде је прихватите, а не после они су отишли у коалицију са ДС, а ми вама нудимо коалицију, изволите прихватите коалицију, јавно ћемо вам понудити у понедељак. Прво да видимо како ће то да прође на председништву, јер има људи који врло тешко прихватају сарадњу са СРС, било какву сарадњу са СРС. Имамо поверења у председника наше странке, знамо што то радимо, уверен сам да ће добити већину, а ја знам да има људи који неће да чују за СРС у нашем председништву, али сам уверен да ће та одлука проћи у понедељак. То неће бити лака расправа у председништву наше странке зато што ми знамо шта је наша порука била људима, наша порука је била идемо да победимо ДС и Млађана Динкића, ми смо то успели ми смо то урадили, свуда где смо изашли ми смо то урадили, иако сте ми се смејали многи од вас. Ви сте били на конференцијама на којима сте ме чудно гледали, не мислим лоше о вама већ о себи, чудно сам вам изгледао кад сам говорио о томе да ћемо да их победимо  пре три месеца. На крају се то догодило зато што смо радили вредно, зато што смо толико труда уложили да су људи у нашој странци се борили богами да вам кажем имали су организацију на нивоу немачке или јапанске и  поносан сам на њих.

 

Ми имамо тај проблем, нама су они клели децу, проклињали унуке, не знам шта све, ми немамо проблем, понудићемо то без обзира на све што то у председништву неће бити једноставно донети. Ако ви после тога то не желите, то значи да ви показујете потпуну бесмисао вашег бављења политиком. Е ми смо добили 9%, гласова људи или 6% гласова људи, ми те гласове бацамо у бунар. Нема проблема, нека кажу ми смо странка која се не бави политиком, ми смо странка која служи као удружење љубитеља значака, удружење љубитеља животиња, удружење љубитеља лика и дела, ми не служимо за то да за нас гласате и више неће да гласају за њих. И то је ок порука, онда ћемо да радимо нешто друго и онда ћемо неким другим људима да понудимо то.

 

Новинар: Који је ваш план Б ако они остану при ставу од јуче, а то је – не, никада са СНС?

 

Александар Вучић. Ви знате да се не би никада појавили пред вама да немамо ни план Б и ми тачно знамо који ће план да уроди плодом, али ми хоћемо да истерамо на чистац целу Србију и да свима у Србији буде све јасно, то је смисао. Можете да мислите о нама шта хоћете а сумњам да мислите да смо глупи.

 

 

Новинар: Не, зато вас питам, очекујете ли, шта очекујете од СРС?

 

Александар Вучић: Ја се надам да ће се она определити за то да буде политичка странка а не удружење значака и привезака. Дакле то је моје мишљење, али ако буде другачије шта да им радим, онда ће прећи у удружење љубитеља значака и на следећим изборима више никад и нигде неће прећи цензус, ни на републичким изборима, нигде и постоји потпуни бесмисао бављења  политиком. Ви их питајте шта је смисао. Нећемо ни са ким ко има 35% гласова него ћемо да правимо коалицију са онима од 5%, гласова, па се скупе две странке са по 5% и да владају. Је ли то смисао? Жаклина,  ја то нисам видео у некој земљи да две странке са по пет посто могу да праве владу. Ако ме ви уверите да неко искрено мисли да ће две странке од пет посто да нарасту на по педесет посто ја у то не верујем.

 

 

Новинар: Ви ћете само остати при томе да ће у Земуну бити ваш председник општине, да ли ћете можда, да ли је могуће да неко из ДСС..

.

Александар Вучић: Подразумева се да ће бити, замислите да узмемо и да згазимо 34,02% људи

 

 

Новинар: А какви су захтеви били пре кад се формирала републичка Влада?

 

Александар Вучић: То је док није постојала СНС. СНС поштује људе који су за њу гласали, 34,02% је више него 7,02% и то је негде 4,87 пута више, ако сам добро израчунао, математика ми није лошија страна. Изволите Дејане!

 

 

Новинар: Хтео сам да вас питам да ли сте можда о оваквој понуди размишљали у  Вождовцу или је сувише рано да се о томе прича.

 

Александар Вучић: Па рано је да се говори о томе, али није могућа таква коалиција. Дакле ако не зависи од Расима Љајића, дакле за мене је ствар чиста, ми смо тамо добили убедљиву предност имамо и толико чисто да имамо 4,5 вишка, мислим одборника, преко оног што је потребно. У Вождовцу су пата карте ако Расима Љајића рачунате на страни ДС, СПС, ЛДП, али ћемо налазити решења за Вождовац да видимо прво како ће овај покушај пљачке да се заврши, па кад се тај покушај крађе заврши онда ћемо размишљати о Вождовцу. У понедељак ће бити седница председништва, дакле ми ћемо у понедељак имати све и разматраћемо и Земун и Вождовац.

 

 

Новинар:  У пакету практично?

 

Александар Вучић: Не, ми смо вам сад рекли за Земун, разматраћемо једно и друго, али нећемо их правити као  пакет  аранжман. И истовремено веома смо задовољни због изјаве господина  Динкића, ја мислим да је у Србији наступило највеће славље икада виђено у последњих 30, можда и 40 година колико скоро живим, ја стварно тако славље у Србији нисам доживео сигурно уколико би Млађан Динкић напустио власт. Тако да какви  год да су аргументи ред би био да он то стварно уради, а не да прети. Иначе у њихове међусобне и коалиционе односе уопште нећемо да улазимо. Ја мислим да би се људи радовали више него да Србија постане првак света у фудбалу и да победи Аргентину са Месијем у финалу. Више би и застава и људи било на улицама само да Динкића нема на власти. Изволите.

 

 

Новинар. Хоћете да прецизирате жалбу коју ћете сутра поднети Окружном  суду? Да ли се то односи на поништавање избора?

 

Александар Вучић: Тако је, тако је  и пошто је реч о изборним радњама имају рок до 48 сати и они ће до петка одговорити. Јуче је то било врло интересантно на ОИК, Србијанска народна странка, непостојећа партија, са 59 гласова, а предала 1850 потписа Општинској изборној комисији Вождовац, да вам она одлучи о томе како су тамо сазрели услови да се понове избори, и наравно социјалисти и демократе. Изволите ако имате јо неко питање.

 

 

Новинар: Ако дођете у ситуацију понављања избора или сарадње са ДС?

 

Александар Вучић: Не бих о томе даље говорио. Што се тиче понављања избора мислим да бисмо били добитници ми и можда демократе, ово друго, дакле радикали нигде цензус не би прешли. Ја не могу да схватим да ће они то да ураде, али поставља се питање и да ли ће ико да изађе на те изборе, шта би људи радили, шта за три месеца да радимо исто?! Ја не верујем у ту опцију понављања избора, ја сам уверен да ће постојати иоле памети и да ће коалиција ДСС –НС прихватити ово, а верујем да ће то удружење љубитеља значака постојати, и лика и дела Јосипа Броза или неког ко мисли да је Јосип Броз, није ни важно, дакле да ће постојати неко ко има мозга и ко размишља на политички начин, ко размишља о грађанима Земуна, ко размишља о грађанима Србије. Будите уверени да ћемо решење пронаћи. Али хоћемо да људи у Србији јасно виде ко је колико одговоран, а ко не. Могу одмах да вам кажем да ће српски напредњак биити председник општине Земун, мислим да вам је то ваљда јасно.

 

Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију!