Вести

Народ ће на изборима казнити ДС

Како бисте се ви понашали да сте на месту ДС-а?
Да смо морали да поштујемо међународне обавезе ми бисмо их поштовали, али због тога не бисмо сеирили и водили антисрпску кампању какву они воде. Не бисмо као Гестапо забрањивали скупове онима који су против нас и не бисмо политиком Енвера Хоџе коју они заступају данас у савременој Србији забрањивали другачији став и мишљење.

Да ли можете да појасните став који сте изрекли после Младићевог хапшења да „ово није тренутак за страначке реакције већ за реакцију народа и државе”?
Не знам шта бих имао ту да појашњавам.

Какву реакцију народа очекујете?
Ако мислите да ћемо ми да организујемо протесте – нећемо. Да мислимо да тако треба, позвали бисмо људе. Није народна реакција да неко изађе на улицу већ је народна реакција и шта народ осећа, шта мисли и шта ће да уради на изборима. Постоји много различитих народних реакција.

Крајем прошле године Николић је рекао да би Тадић радо ухапсио Младића када би знао где се налази, а сада кажете да је власт вероватно знала све време где је Младић?
Тако је, то смо видели и сами. Нисмо ни ми сањали да је Сенад Авдић, главни уредник „Слободне Босне”, био у праву када је пре седам месеци рекао да је Младић у околини Зрењанина. Нисмо ми знали него је Тадић дојавио Јосиповићу, а он „Јутарњем листу” па смо преко њих то сазнали. Ми смо се надали и мислили да он то не зна, али изгледа да нисмо били у праву.

 

Корисни линкови
Хапшење Ратка Младића - Томислав Николић изненађен
Српска власт знала где се крије Ратко Младић