Вести

Наставак распродаје државне имовине

Овим поводом желим да вам најавим једну специјалну конференцију за новинаре коју ћемо одржати да видите какве се ту малверзације дешавају, какви се ту преварантски послови праве, ко ту све узима паре и о чему је реч, биће то у понедељак или уторак следеће недеље, пре наше славе која је у среду. Ово све показује зашто су Србији  потребни избори, зашто је Србији потребно поштовање воље грађана Србије, а она је драматично другачија од оне која је била 2008. године када су избори одржавани и ми мислимо да би власт морала да има више слуха за жеље грађана и да разуме да је боље за њих да се избори одрже што пре. Што више пролази време, што год одугловаче више то је само већи проблем за њих а не за нас.

Ми вас наравно позивамо на нашу славу, „Свету Петку“, у среду овде у Београду, а 7. новембра, као што знате, одржаћемо велики скуп у „Арени“ где ћемо обележити двогодишњицу постојања СНС. Истовремено, пре тога ћемо институнационализовати нашу сарадњу са појединим опозиционим странкама.
Изволите ако имате неких питања?
     
Новинар: Показали сте малопре те слике, хоћете нам рећи када су рокови били за те радове?
Александар Вучић: Ево ово је отворено у јулу 2010. године. Дакле, отворено је пре 4,5 месеца, за то време није урађено ништа, за завршетак је рок октобар 2011, али сад више није сезона грађевинска и не можете да радите ништа, јер мора да буде до 5 степени у плусу да бисте могли да асфалтирате, нико ништа није ни планирао да ради, али оно што је много важније - рок за извршење радова Београд-Хоргош је 1. фебруар, Мркоњић је саопштио биће 1. јануар 2011, ја вам саопштавам до 1.јануара 2011. не да неће бити готово 109 километара, ја вам сад кажем неће бити урађено ни 10 километара. Извините, ако таква Влада која ни 10% радова није у стању да изврши онда извините, молим вас, онда неко у Влади мора да сноси одговорност за то. Иначе, ове фотографије можете да видите, оне су направљене пре два дана, врло су интересантне. Можете да погледате и Београд-Хоргош, ми ћемо имати и те фотографије да вам покажемо на специјалној конференцији за новинаре. Да нису трагичне ствари биле би смешне о томе да ми очекујемо да не приме 6,5 милијарди за тај посао они који су 811 милиона у блокади већ више од 100 дана. То су невероватне приче, приче за малу децу, али оно што је њихов проблем  је што их држимо за реч, како су сами рекли. Како господин Динкић каже: “Држите нас за реч“. Е, ми кажемо: „Господине Динкићу, држимо вас за реч и ми ћемо наравно да критикујемо ако лажете“.
Изволите ако има још питања? Ако не, хвала вам најлепше