Вести

Небојша Стефановић о блогу СПС : Безобразлук


Потпредседник СНС Небојша Стефановић оштро је критиковао СПС због начина на који је лидер напредњака Александар Вучић поменут у блогу којим је та странка реаговала на изјаве бизнисмена Милана Бека на телевизији Пинк. Председник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је касније данас да се у блогу не говори о напредњацима, већ о бизнисмену Милану Беку.
 
Стефановић је, у изјави новинарима у парламенту, објаснио да је реч о "стрелицама упућеним ка Александру Вучићу", иако он то, како је констатовао, својим понашањем не заслужује.
"Понекад ме чуди колико неке странке имају безобразлука према њему (Вучићу) и да се данас у неким изјавама некоректни људи, који имају три или четири пута мању подршку од СНС, на овај начин опходе према њему као председнику највеће странке", рекао је Стефановић и апеловао на лидера напредњака да одговори на нападе.
 
Стефановић се запитао шта би тек било да су СПС и СНС "егал".
У блогу социјалиста се наводи да је "Беко веровао Милошевићу, Мири Марковић, Коштуници, а сада би хтео да произведе још једног јаког лидера и то случајно баш оног који је на челу истрага сумњивих приватизација, међу којима се, опет случајно, нашло и неколико везаних за институције оданог Милана Бека".
 
Стефановић је рекао да СНС не улази у односе лидера социјалиста Ивице Дачића и Милана Бека и да их то не занима, али је нагласио да је Вучић више пута обезбедио да Беко дође пред истражне органе и да изјаву и да се не само у том, него и у многим другим случајевима, поведе поступак.