Вести

Недимовић: Држава субвенционише куповину трактора са чак 50 одсто

Потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетио је неколико села на територији општине Kосјерић и разговарао са мештанима о додатним подстицајима који ће бити доступни пољопривредним произвођачима широм Србије.

Недимовић је рекао да је пољопривредницима у тој општини презентована нова линија субвенција са којом ће се кренути крајем марта или почетком априла и која ће бити занимљива за људе у западној и источној Србији, јер предност имају сточарство и воћарство.

"Да појасним, ако желите да купите трактор од 20.000 евра, пола добијете од државе, 40 одсто добијете од банке и то на три до седам година, а ви учествујете са 10 одсто. У Kојсерићу је у последње две године купљено око 100 трактора од субвенција државе, тако да мислим да ово има смисла”, рекао је Недимовић.

Недимовић истиче да је Министарство увек ту да помогне произвођачима, а пољопривредницима са којима је разговарао на Збору дао и чак број свог мобилног телефона да га позову уколико им буде била неопходна помоћ.

Истакао је да то не ради само овде, већ свуда где оде јер је комуникација јако важна.

"На пример, имамо доста проблема са кромпиром па чак и овде у Kојсерићу, па ћемо у комуникацији са великим трговинским ланцима разрешити. Цена није онаква какву су очекивали, али ћемо се потрудити да не остане много кромпира у траповима него да га покушамо извести из Србије”, рекао је Недимовић.

 

 

Извор: ТВ Прва