Вести

Недимовић: Мора се са људима причати и када је најтежe

"Морам да питам гувернерку да ли ми имамо наш биткоин, а то је малина. Широм света негде није било рода, у Пољској нема ко да бере малине. Цена је стигла чак до 430 динара, ја сам замолио пољопривреднике да неки новац сачувају за нова улагања. То су велике цифре које се зараде. Јуче сам био у Ариљу и у Ивањици, ја сам увек излазио пред људе. 2017 године је цена била 80 динара, ја сам и тада са њима разговарао. Са људима морате бити и када је добро и када је лоше. Ове године ми имамо шансу да озбиљно профитирамо. Ја очекујем да ове године пребацимо род за 10-15 одсто", рекао је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

"18.000 ракета смо купили. Никада више нисамо испалили ракета. Добро је што имамо радарске центре који раде аутоматизовано. То смо урадили широм Србије, сада нам остаје тај део око Бајине Баште где има доста малина и других воћњака. То је одбрана Србије. Имамо добру комуникацију са Републиком Српском. Успели смо толико да уситнимо лед, да када је пао није било велике штете. Доста људи се осигурало. Држава даје субвенције. Пољопривредници желе да улажу и да уводе нове сорте", рекао је Недимовић.

"Са аспекта заштите од поплава ја не видим бољу шансу. У Аустрији има преко 2000 мини хидроелектрана који на тај начин контолишу водотокове. Од шумских потока настају нам реке. Љиди су заборавили на те ствари. Обезбедили смо насип код Шапца да би чували од поплава тај крај", рекао је Недимовић. 

"Настављамо улагања. Држава даје премије за млеко. Дају се инвестиције за сточарство, тешко је време, поготово предходна година. Као што смо добру ствар урадили са малинама, тако ћемо решити и друге секторе. Постоје проблеми којима се морамо бавити, држава је спремна да помаже пољопривреднике и да разговара са њима. И са млекарима сам разговарао, они су љути. Ја сам им рекао како можемо да радимо, нисам нудио чаробна решења. Што се тиче свињогојства, била је мала тражња ове године, а и ти смо спремни да урадимо и да дајемо нове инвестиције. Мора се са људима причати и када је најтеже", рекао је Недимовић. 

 

 

Извор: ТВ Хепи