Вести

Недимовић: Насиље на улицама покушај дестабилизације Србије

Оно што се видело на улицама Београда, Новог Сада и других градова у Србији је организовано насиље и невероватно хулиганство о коме обичан народ у Србији мисли све најгоре и најцрње, оцењује министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић.

Насиље на улицама градова види као покушај дестабилизације Србије на међународном плану и покушај десничарских организација да насиљем дођу на власт.

Недимовић наводи да упад у институције у свакој држави представља покушај државног удара.

Из авиона се види уплитање страног фактора и служби, то се види и по ухапшеним страним држављанима, међу којима су они из Украјине.

Намера је да се људи у Србији представе као насилни и лудаци и да је у земљи хаос, тo ће исто покушати и данас.

"Претпостављам да ће кренути по мањим градовима њих пар да праве циркус", рекао је Недимовић.

Све је почело од короне, а завршило се на највећем насиљу које је виђено.

"Градску кућу у Новом Саду из 1895. нико није пипнуо ни у Првом ни у Другом светском рату, синоћ је била мета напада. Нема случајности, у истом тренутку организовано је насиље на улицама Београда, Новог Сада и других градова", рекао је Недимовић.

Недимовић је напоменуо да нико не прави проблем када људи хоће да протестују мирно и искажу нездовољство, али да је очигледно да постоји системски организована група људи чија је намера да уништава.

Недимовић је навео да су избори били 21. јуна, а да се у Скупштину улази путем гласачког листића и резултата на изборима, а не каменицама, тољагама и сузавцем.

"Kад се испаљује сузавац из групе хулигана према полицији, невероватно, на неким медијима прави се спин да полиција испаљује сузавац. Синоћ је 10 полицајаца повређено, вече пре тога повређено је 46 или 47 полицајца и 10 хулигана. Из тога видите очигледну несразмеру ко на кога врши насиље", рекао је Недимовић.

Јуче је око 1.300 људи било на демонстрацијама у Новом Саду и нешто више у Београду, а с друге стане имате два милиона људи који изађу и највише гласова добије политика СНС.

"Насиљем се не решавају политички проблеми", рекао је Недимовић и навео да се види да протести нису спонтани јер хулиган дође на демонстрације са гомилом каменица у ранцу, донесе сузавац и мотке.

Недимовић је навео да је полиција реаговала када су животи полицајаца били угрожени, да претходно три-четири сата није реаговала, а била је засута каменицама.

Једина веза протеста са корона вирусом је да ће његови учесници бити инкубатори заразе у наредних 10 дана.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва