Вести

Недимовић отворио сајам "Агросирм" у Сремској Митровици

Потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић отворио је у Сремској Митровици пољопривредни сајам "Агросирм", који окупља привредне субјекте из области пољопривреде, финансијског сектора, механизације, прехрамбене индустрије, сточне хране, туризма и руралног развоја.

На дводневном сајму, који се одржава на сремскомитровачком хиподрому, на око 10.000 квадратних метара изложбеног простора, представљају се водећи светски и домаћи агро брендови и њихови новитети.

Од ове године уведене су новине у организацији те манифестације, те су у програм уврштени конференцијски садржаји, едукативне сесије, округли столови и предавања, а циљ је унапређење пословања у аграру и што већи број регистрованих газдинстава.

Недимовић се, након обиласка штандова, у обраћању присутнима осврнуо на оно што су само неки од потенцијала у аграру када је у питању извоз, а што посетиоци имају прилике да виде и на овој манифестацији.

Производи које можемо да испоручимо без царине су овчије и козје млеко и воћне ракије, што нам пружа нове прилике. Наш извоз према Русији до сада је био око 365 милиона долара, увоз 114 милиона, што говори о томе да смо остварили профит, рекао је Недимовић.

Излагачи на овој сајамској манифестацији изразили су велико задовољство јер су коначно после годину и по дана имали прилику да представе своје производе.

 

 

Извор: Танјуг