Вести

Недимовић: Пољопривреда је та која доста трпи у погледу прилагођавања

Министар пољопривреде, шумарства и привреде Бранислав Недимовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици данас су уручили решења о одобравању пројекта пољопривредним произвођачима који су поднели захтеве на ИПАРД јавни позив за набавку нове механизације.

Министар Недимовић је навео да је данас расписан и четврти позив који се односи на набавку и изградњу физичке имовине и казао да је тај нови конкурс 25 милиона евра, колико су отприлике била три претходна заједно.

Како је навео, данас је додељено средстава око 3 милиона евра, највеће две апликације су биле на 72 и 77 милиона динара, а најнижи износ средстава је милион и 200.000 динара.

Чињеница је да у време приступања ЕУ пољопривреда је та која доста трпи у погледу прилагођавања, каже Недимовић и додао је да су од тренутка када су на располагању ИПАРД фондови у пољопривреди је највише користи.

"Имали смо 502 апликације у претходна три конкурса, има ту и оних које нису добре и које смо одбацили. Тек смо шест месеци у овом пројекту и мислим да ће ситуација бити све боља и боља", казао је Недимовић и најавио да ће почетком децембра бити још један позив, који ће бити пети ове године, као и да ће покушати да се акредитују још две мере - она која се односи на рурални туризам и мера која се односи на техничку помоћ.

Министар је казао и да је Србија испунила све услове за отварање поглавља 11 у преговорима са ЕУ.

 

Брнабић и СНС одлучују о променама у Влади Србије

Недимовић je изјавио да премијерка Србије Ана Брнабић и СНС одлучују да ли ће бити евентуалних промена у Влади и додао да ће он поштовати сваку одлуку.

"Ја сам део тима, тренер је тај који бира тим, пре свега мислим у погледу странке која доминира у Влади и у погледу премијерке", рекао је Недимовић.

Како је објаснио, с обзиром да игра фудбал, научиo је да када тренер каже да се изађе из игре, то се поштује.

"Када тренер каже идеш напоље, био то 27 минут или 28, ја кажем хвала и то је то", казао је Недимовић.

 

 

Извор: Танјуг