Вести

Недимовић: Привремена болница "Чаир" ставља се у мировање

Привремена болница за пацијенте заражене корона вирусом са лаком клиничком сликом у хали "Чаир" стављена је у стање мировања, изјавио је данас министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић, који је и шеф Kризног штаба за Нишавски и Топлички округ.

"Док траје ова конференција почели смо са стављањем у поступак мировања привремену болницу у хали ''Чаир''. То подразумева да тридесетак пацијената који су остали у тој болници ће бити премештени у Студентски центар, а мала сала, велика сала и хотел који се налази поред биће дезинфиковани у наредним сатима", рекао је Недимовић.

Недимовић додаје да ће дезинфекцију хале "Чаир" обавити припадници Војске Србије заједно са припадницима оружаних снага Руске Федерације.

Kако је навео, привремена болница у хали "Чаир" ставља се у стање мировања за случај да затреба поново.

"Ово на симболичан начин треба да представи епидемиолошку ситуацију на југу Србије, што не значи да је све готово, већ да се лакше дише", рекао је Недимовић.

Према његовим речима, у овом тренутку у KЦ Ниш, за разлику од пре седам дана када је било свега 70 слободних кревета и могућност да ће бити потребна резервна болница, има 282 слободна кревета.

"Ми и даље имамо прилив пацијената, имамо и пацијенте са лакшим облицима и без симптома, међутим ситуација је доста боља, што нам говоре и подаци Дома здравља где смо имали 6,5 одсто позитивних у односу на број тестираних", рекао је Недимовић додајући да је за сваки случај направљена и варијанта уколико ситуација крене у лошем правцу.

Говорећи о Дому у Трбуњу, Недимовић је рекао да ситуација улази у потпуно мирније токове и додаје да су тамо урадили масовна тестирања.

У Блацу је велики број људи оздравио, рекао је Недимовић и додао да је епидемиолошка ситуација мирнија и у Kуршумлији и Прокупљу.

"Према Специјалистичкој болници Горња Тополница јавност је била доста неправедна. Ти људи су још 9. марта почели са применом епоидемиолошких мера. У једном тренутку су били на различите начине етикетирани, али одрадили су свој посао", рекао је Недимовић.

 

 

Извор: Танјуг