Вести

Недимовић: Прва помоћ за пољопривреднике од 15. децембра

Потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је, приликом обиласка Дупљаје, села у општини Бела Црква, да је прва мера помоћи пољопривредницима у Србији за набавку пољопривредне механизације, у виду повраћаја 50 одсто средстава, планирана од 15. децембра.

Недимовић је посетио газдинство породице Стојадинов у Дупљаји и том приликом разговарао са мештанима о актуелним проблемоима са којима се суочавају у вези са власништвом пашњака и земљишта.

Овом приликом поручио је мештанима да ће министарство путем Управе за пољопривредно земљиште размотрити проблеме становника овог села, те најавио да ће локална самоуправа убрзо добити одговоре на све горуће теме.

Истакао је да су у плану мере којима ће се помоћи пољопривредном сектору у Србији и додао да је буџет којим се располаже за наредну годину већи за 18 одсто у односу на 2021.

"Прва мера која је намењена пољопривредним произвођачима је набавка механизације и биће од 15. децембра, где је 50 одсто повраћај за механизацију, а онда ће да се нижу мере које имамо на располагању на основу Закона о пољопривреди Србије", казао је Недимовић.

Недимовић је најавио да ће од уторка у скупштини бити на разматрању новине у Закону о пољопривреди, а тичу се електронске пријаве за субвенције преко новог портала "Е-аграр".

Објаснио је да ће преко овог портала сваки пољопривредник моћи да контролише свој предмет у било које време.

Такође, је истакао да ће се новим дигиталним системом смањити сваки облик корупције и произвољности службеника, као и да ће сви подаци бити транспарентни.

 

 

Извор: Танјуг