Вести

Недимовић се вакцинисао у Мачванској Митровици

Потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић примио је вакцину компаније "АстраЗенека" против ковида у Дому здравља у Мачванској Митровици.

Недимовић је одабрао сеоску амбуланту да би се уверио како вакцинација протиче у мањим срединама и позвао је грађане да се вакцинишу, јер вакцина има довољно, а свака је добра, јер чува здравље грађана.

"Колико знам увек је боље вакцинисати се него не ићи на вакцину. Мислим да је то најбоље, тако чувамо наш народ, јер нас је превише страдало у задњих 100 година да би имали привилегију да једну главу жртвујемо за било шта. Вакцине не треба да познају заставе и ми не треба да учествујемо у тим борбама које воде исток и запад, север и југ, коју вакцину да приме а коју да не приме. Мислим да је јако важно било коју вакцину примити, јер тако ћемо се спасти ове пошасти која нас држи више од годину дана", рекао је приликом вакцинације Недимовић.

Недимовић је изразио задовољство одзивом на сеоском подручју, због чега је, одабрао да се вакцинише у амбуланти у Мачванској Митровици.

"Хтео сам да дођем овде да видим у селу како то иде, да ли људи хоће да се вакцинишу или не. Већ неколико дана на простору Сремске Митровице по селима вакцина има довољно и људи примају. Видим да је овде преко 200 људи примило вакцину. Оно што је важно је податак да је до сада преко 1,3 милиона људи примило прву дозу, а више од 850.000 и другу дозу. Важно је да што пре дођемо до та два и по милиона вакцинисаних како бисмо што пре били безбедни", истакао је Недимовић.

Недимовић је изнео податак да је више од 21.000 грађана вакцинисано на подручју Сремске Митровице и нагласио да су покретни пунктови добро решење, како би се стигло до сваког грађанина.

Што се тиче вакцине, поновио је да нема разлога за сумњу и размишљање приликом избора.

"Свака вакцина је добра. "АстраЗенека" је добра вакцина. Шта ви мислите да су у Великој Британији, њих 18 милиона луди што су одабрали ту вакцину", закључио је Недимовић.

Недимовић је позвао све пољопривреднике, ратаре и сточаре да се вакцинишу, јер само тако ће сви моћи да сачувају здравље, наставе да раде и нормално живе.

 

 

Извор: Танјуг