Вести

Недимовић: Србија је део заједничке политике Европске уније

Министар пољопривреде, шумарства иводопривреде Бранислав Недимовић нагласио је да је Србија коначно део заједничке пољопривредне политике Европске уније.

Додао је да очекује да ћемо до половине јуна имати потписане прве уговоре са српским пољопривредницима када је у питању ИПАРД пројекат, вредан, како каже, 225 милиона евра.

“Данас је за нас један јако важан дан. Пре свега због извештаја који је европска комисија пружила Србији и по први пут се нашла на месту на коме је приказан напредак. Ми можемо сада да кажемо да смо прва два конкурса за ИПАРД који се односе на тракторе и организацију завршили, почели смо контроле на лицу места, надам се да ћемо следеће недеље потписати финансијски споразум са европском комисијом и да ћемо у првих 10 до 15 дана јуна имати потписане прве са српским пољопривредницима", рекао је Недимовић.

Недимовић је рекао да министарство има 500 апликација.

Нама је, казао је Недимовић, на располагању 225 милиона евра ове године, после осам година имамо реч о ИПАРД-у."

Ја се захваљујем европској комисији која нам је помогла у овоме и сада можемо слободно да кажемо да је Србија део заједничке пољопривредне политике Европске уније”, рекао је Недимовић.

Министар Недимовић најавио је и да ће се Србија убудуће појављивати на свим сајмовима пољопривреде у иностранству.

Рекао је да су средства за то одвојена и да већ од 2019. године можемо да очекујемо да Србија почне да учествује на иностраним сајмовима пољопривреде и то, како је рекао, самостално као Србија и пољопривреда Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг