Вести

Недопустива подела Министарства рударства и енергетике

СНС, као што је председник наше странке  већ неколико пута и рекао, да су енергетика и пољопривреда основа нешег програма и у том смислу ми ћемо свакако спречити тај хаос који постоји у енергетском сектору, објединити оно што мора да се обједини, а то значи да ће рударство и енергетика бити заједно, како треба да буду, и исто тако увести јасне критеријуме у овом сектору како се не би десило оно што се дешавало претходних 10 година, а то је да је преко 10 милијарди евра ушло у енергетику, а није изашло у виду нових објеката и нових рудних поља. Значи, СНС ће то сагледати на начин што ћемо имати јасне законе о енергетици, нови закон о рударству и исто тако закон о енергетској ефикасности и закон о тржишту електричне енергије. Увођењем институције конкурса ми морамо да се изборимо са корупцијом у енергетском сектору, јер ћемо имати предузеће које ће потпуно банкротирати.

Дакле, такође СНС сматра да не постоје критеријуми данас који су везани за енергетски сектор и због тога непостојањ критеријума се десила и ова неозбиљна подела рударства и енергетике и то нама указује само на још једну ствар а то је да држави апсолутно није стало до развоја енергетског сектора, него да тај енергетски сектор треба и даље да послужи у наредним месецима за све оно друго, а не за улагање у енергетски сектор.

Ја сам ту за сва ваша питања. Изволите, везано за све што је из области енергетике? Ако нема, значи  била сам јасна. Хвала вам лепо!