Вести

Неповерење Влади која је Србију довела до ивице пропасти

 

СНС сматра да је неопходно да сви политички чиницои, сви политички субјекти у Србији,  пошто више не желе да заказују седницу Владе Републике Србије са том тачком дневног реда, седну и разговарају, да покушају да постигну нешто што би личило на неку врсту консензуса, да се подели одговорност ако неко хоће да видимо шта је оно најбоље што можемо да понудимо нашем народу на КиМ. То што власт ради више нема никаквог смисла, то је само превара, обмана, лаж и ништа више. Како то да нико не обавештава или зашто нико не обавештава о чињеници да више нико неће да се одазове на позиве Борка Стефановића и Горана Богдановића, сем њиховог председника општине из Лепосавића и двојице лопова привредника лажних који тамо покрадоше све, сав бизнис, рад и са људима из ДС-а нико жив више ни на састанак неће да им дође. А како је могуће да тако добри представници народа не смеју да оду у Митровицу, толико их народ воли, зато их позивамо да више не помишљају и да не мисле да је могуће да злоупотребљавају не само све медије већ све државне службе, све институције у овој земљи, да покушавају све грађане Србије да исмеју својим понашањем и својим односом и према КиМ, али и својим односом према елементарим животним питањима. Због таквог њиховог односа људи једва крпе крај са крајем и немају готово никакву будућност, а деца перспективу.

Ја желим само да вам кажем и то да ће СНС на овој својој иницијативи инсистирати из дана у дан и питати режим шта су њихови резултати, да ли су ти резултати то што ће новац који неко убире, а пише то у резолуцији 1244 у јединственом царинском режиму аутономне покрајине, да их питамо - а што нису друге ствари гледали из резолуције 1244, а пише им да се подразумева територијални интегритет СРЈ, питаћемо их шта су им резултати у економији, питаћемо их шта су им резултати у социјалној сфери, и наш притисак за спас грађана Србије од најгоре Владе у савременој историји Србије биће све већи и све јачи. А морам да признам да, и да нешто лично додам, да једноставно нисам могао да верујем да може да постоји таква доза људске и политичке дрскости да неко у дану кад се не зна судбина ни КиМ ни народа на КиМ,  кад се подижу барикаде, кад стражари и не спавају по целу ноћ, нема паметнијег посла у држави него иде да гледа тенис. Извините, то могу обични људи, то могу чак и опозициони политичари, али то председник Србије себи не би смео да дозволи или бар ми то доживљавамо као нашу срамоту, без обзира што нисмо припадници његове странке, нити следбеници његових идеја.

Изволите ако имате неко питање, спремио сам још хиљаду ствари, али знам да не можете да пренесете све.   


Новинар: Да ли ће ова ваша иницијатива практично представљати почетак изборне кампање СНС-а и како ће изгледати та кампања, колико ће коштати?

Александар Вучић: Што се изборне кампање тиче, ми ћемо ићи тек после обележавања трогодишњице постојања наше странке. Тамо ћемо представити нашу платформу, наш програм, наше идеје и представити план у једној речи за излажење земље из кризе и тада ћемо почети да на такав начин разговарамо са људима у Србији, да на најотворенији начин покажемо шта је то алтернатива режиму, а оно што смо данас рекли је, рекао бих, питање опстанка Србије, а не питање изборне кампање. Овако лоша власт која не може да се похвали ниједним резултатима сем нападима на опозицију, ја знам да ће Тома Николић и Аца Вучић да буду криви за све на свету, највећи зликовци, злочинци, убице, као да смо ми за нешто криви и одговорни, али шта да се ради, ваљда то тако мора. У кампању крећемо тек од краја октобра, ако ме већ питате за тачан датум кампање, биће 22. или 23. то обележавање у, претпостављам, Нишу да не би било да сваки пут организујемо у Београду.

Новинар: А каква ће бити та кампања, да ли ће се разликовати од претходних и које су неке процене колико ће коштати?

Александар Вучић: Немамо  ми те процене. Једино што је сасвим сигурно то је да ни по чему нећемо моћи да се меримо у новцу са режимским странкама, али ћемо дати све од себе, све што можемо да их победимо. Сасвим сам сигуран да они не могу да прате наш рад на терену, немају људи, значи наши људи су двоструко јачи него све њихове странке заједно, и то они знају. Они ће то покушати новцем, прљавим медијским лажима и на све друге могуће начине да некако исправе, да преокрену, али никада не можете људе да победите тако да ћемо се ми ослањати на кампање врата до врата, на понуду наших програма и наших идеја и то ће бити суштина наше изборне кампање у којој ће доминирати теме пре свега економије, животног стандарда, али наравно ниједног секунда нећемо не бежати већ ћемо  објашњавати народу шта се збива око Косова и Метохије и са каквим се све преварам режим служи.

Новинар: Јел може само још нешто што је везано за Косово, Томислав Николић недавно је рекао да ЕУ и Косово доживљава као два сина па да ли је када је у питању однос ЕУ према нама, да ли је он љут на једног од својих „синова“?

Александар Вучић:  Ми сматрамо да су акције и Албанаца из Приштине и Кфора и Еулекса биле против правде. Сматрамо да им је у свему томе помагао режим својом неодговорношћу, а будућност Србије не можете тако поједностављено да представљате као што сте покушали тако да ћемо се ми и даље борити и без лажи за очување интегритета Србије, уз истовремено, рекао бих, констатовање ствари да је у Србији потребан и економски напредак и политички и сваки други, и да је зато потребно приближавање ЕУ. Нисам говорио о љутњи, јер знате, ми се не играмо завратања руку љутњама и нељутњама већ износимо политичке ставове.

Новинар: Рекли сте да ће ваш притисак око Владе бити све већи и већи, да ли су планиране неке акције?

Александар Вучић: Биће на различите начине, од разговора са различтим удружењеима, групама грађана, разговора са бројним и синдикатима и многим другим људима, дакле свима који желе промене у власти, а већина жели. Нећемо да дозволимо да режимлије којих је огромна мањина у Србији, а који желе очување статуса кво, очување истог, да они захваљујући преварама и обманама и даље побеђују. Дакле, наш притисак ће бити у свакој дозвољеној, демократској сфери друштвеног живота и, пре свега, одговаран и озбиљан, а вас поштовани новинари питам, замислите да смо, не дај боже, Томислав Николић или ја  случајно погледали попреко рецимо Виктора Троицког, а не да му је неко заврнуо руку или нешто, само ми кажите шта би било?! Позната историја зликоваца како су се понашали, али много горе од свега тога је чињеница да је председник инсистирао да изађе на насловним странама поједних новина и његов кабинет како он дивно ужива на тениским игралиштима док му је народ на барикадама и док се људи боре за голи живот. Хвала вам најлепше.